Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Februarie 2016

 

Grupuri de lectură

Transferul la Freud este subiectul unui atelier de lectură organizat între 3-29 februarie de Psychanalyse en Méditerrannée-Alpes-Provence. El continuă celelalte două secvențe de dinainte care discutau o definire și înțelegere a conceptului fundamental în psihanaliză - transferul. Transferul e văzut ca un motor al curei. Ca lectură sugerată, avem capitolul al șaselea, Travaliul visului, din Interpretarea viselor de Sigmund Freud. Patrick Roux va pune în discuție dimensiunea clinică a acestei problematici, prin discutarea transferului în cazului Omului cu șobolani.

***

Tema anului este Interpretarea viselor de Sigmund Freud, pentru discuțiile propuse de Section Clinique de Rhennes.

***

APARTE Paris (Association de Psychanalyse et d'Anthropologie Recherche Transmission Echange) organizează discuții pe tema explorării "dificultăților" în ședința psihanalitică, pe 4 februarie.

***

Grupul de lucru Pont de Capiton se va întîlni pe 27 februarie pentru o nouă discuț ie legată de cazul unei nevroze obsesionale, cel al Omului cu șobolani. Discuțiile au loc în perioada 2015-2016.

***

Institutul de psihanaliză Nürnberg-Regensburg organizează un seminar de lectură pe 17 februarie pe tema psihologia inconș tientului. Se dorește o discuție pe baza eseului Inconștientul scris de Freud în 1915.

Conferințe

La Muzeul Sigmund Freud din Viena are loc o discuție despre cazul Dora, pe 12 februarie.

Prelegeri

Ce vrea prințesa? Marie Bonaparte între biologie și psihanaliză este titlul prelegerii de pe 25 februarie organizată la Muzeul Freud din Viena.

Cărți

În februarie 2001 apărea cartea Le plaisir de lire Freud, de Juan David Nasio. Cartea reprezintă cheia pentru a putea avea acces cu plăcere la esențialul operelor lui Freud. Studiul e destinat atî t celui care studiază pentru prima dată operele freudiene, cît și practicantului care nu încetează să se informeze și să-și pună întrebări. Volumul e împărțit în trei părți: o sinteză clară și riguroasă a ideilor freudiene, o selecție a citatelor celor mai imp ortante din scrierile lui Freud și o biografie a lui Freud rezumată pe tabele. Cartea a apărut la Editura Payot și încă se mai poate comanda de pe site-ul livre.fnac.com.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa