Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Februarie 2017

Workshop-uri

Pe 4 februarie, la Londra, Tavistock Relationships organizează workshop-ul It's Not Me - It's You: Getting to Grips with Projective Identification. Workshop-ul atrage atenția asupra importan ței conceptului și a modului de manifestare în relația de cuplu și în cea pacient-terapeut.

***

Pe 13 februarie, University of Essex din Colchester, Essex organizează workshop-ul despre predarea psihanalizei (Freud, Jung și alț ii) la clasa a șasea și la studenții de nivel de studii de licență.

Cursuri

La Universitatea din Viena se organizează, intre 6-17 februarie, în cadrul școlii de iarnă, cursul Psihanaliză și literatură în Viena epocii lui Sigmund Freud. Cursul va explora următoarele subiecte: precursorii psihanalizei (curentul romantic, Schopenhauer, Nietzsche), fundalul științific al psihanalizei, interesul crescînd pentru boli mentale și fenomenele inconștientului, Sigmund Freud și descoperirile sale, incluzînd Interpretarea viselor, Formularea celor două principii de funcționare mintală, Moise al lui Michelangelo. Se vor studia texte literare care susțin descoperirile lui Freud: Hugo von Hofmannsthal: Elektra, Arthur Schnitzler: Der Reigen, Arthur Schnitzler: Paracelsus, Arthur Schnitzler: Lieutenant Gustl, și Arthur Schnitzler: Traumnovelle.

Teatru

Pe 4 februarie se joacă piesa Vizitatorul la Teatrul Nottara. Acțiunea se petrece în 1938, în timpul persecuț iilor împotriva evreilor. Sigmund Freud refuză să își părăsească locuința din Viena. Rămas singur, după ce fiica sa Anna e luată de Gestapo, și așteptînd-o să se întoarcă, în cabinetul lui intră un vizitator misterios, neanunțat. Piesa construiește între cele două personaje un dialog al îndoielii și incertitudinii, singura scă pare rămînînd speranța.

Diverse

Se pot descărca gratuit fișiere cu operele lui Freud de pe site-ul: http://classiques.uqac.ca/classiques/freud_sigmund/freud.html

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa