Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund Freud 

Actualitatea Freud și psihanaliza
Februarie 2018

Prelegeri

Pe 20 februarie, Mark Solms ține prelegerea specială Brain Mechanisms of Dreaming la University of Essex Colchester din Marea Britanie.

***

Prelegerea Max Weber și Sigmund Freud are loc la University of Texas Medical Centre. Va fi susținută de Peter Loewenberg pe 14 februarie.

***

Sigmund Freud, analiza miturilor și descoperirea inconștientului este titlul prelegerii susținute de Giuliana Proietti pe 3 februarie la Falconara Marittima.

Grupuri de discuții

La Section Clinique de Rennes, pe 22 februarie, are loc o discuție pe tema metamorfozelor pubertății, care se bazează pe lectura celor trei eseuri asupra sexualității ale lui Freud. Prin metafora jocului de șah, Freud exprima dificultatea de a-ți putea da seama de ceea ce se întîmplă în cursul unei ședințe de analiză. Un secol mai tîrziu, sedința de psihanaliză își păstrează complexitatea.

Colocvii

Pe 3 februarie are loc Colocviul organizat de Société Psychanalitique de Paris.

Filme

Între 5 februarie și 12 martie, la Piccolo Teatro di Milano, are loc vizionarea unei serii de filme legate de Sigmund Freud și psihanaliză, astfel: pe 5 februarie, Freud, the Secret Passion și A Dangerous Method; pe 12 februarie, 8 e mezzo și Hollywood Ending; pe 19 februarie, L'eclisse și Melancholy; pe 26 februarie, Vertigo și The Man Who Wasn't There ; pe 5 martie, Teorema și The Discreet Charm of the Bourgeoisie; pe 12 martie, Whatever Happened to Baby Jane? și Volver.

Diverse

Pe 16 februarie este Ziua porților deschise la Universitatea Sigmund Freud din Viena. A fost prima universitate care a introdus un program educațional în domeniul psihoterapiei unde aspectele practice și academice merg mînă în mînă.

Podcasturi

Pe site-ul https://player.fm/podcasts/Sigmund-Freud se pot asculta podcasturi din operele lui Sigmund Freud, în limba engleză.

--
Pagină de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa