Sigmund Freud > Noutăți

Sigmund Freud 

Actualitatea Freud și psihanaliza
Februarie 2018

Prelegeri

Pe 20 februarie, Mark Solms ține prelegerea specială Brain Mechanisms of Dreaming la University of Essex Colchester din Marea Britanie.

***

Prelegerea Max Weber și Sigmund Freud are loc la University of Texas Medical Centre. Va fi susținută de Peter Loewenberg pe 14 februarie.

***

Sigmund Freud, analiza miturilor și descoperirea inconștientului este titlul prelegerii susținute de Giuliana Proietti pe 3 februarie la Falconara Marittima.

Grupuri de discuții

La Section Clinique de Rennes, pe 22 februarie, are loc o discuție pe tema metamorfozelor pubertății, care se bazează pe lectura celor trei eseuri asupra sexualității ale lui Freud. Prin metafora jocului de șah, Freud exprima dificultatea de a-ți putea da seama de ceea ce se întîmplă în cursul unei ședințe de analiză. Un secol mai tîrziu, sedința de psihanaliză își păstrează complexitatea.

Colocvii

Pe 3 februarie are loc Colocviul organizat de Société Psychanalitique de Paris.

Filme

Între 5 februarie și 12 martie, la Piccolo Teatro di Milano, are loc vizionarea unei serii de filme legate de Sigmund Freud și psihanaliză, astfel: pe 5 februarie, Freud, the Secret Passion și A Dangerous Method; pe 12 februarie, 8 e mezzo și Hollywood Ending; pe 19 februarie, L'eclisse și Melancholy; pe 26 februarie, Vertigo și The Man Who Wasn't There ; pe 5 martie, Teorema și The Discreet Charm of the Bourgeoisie; pe 12 martie, Whatever Happened to Baby Jane? și Volver.

Diverse

Pe 16 februarie este Ziua porților deschise la Universitatea Sigmund Freud din Viena. A fost prima universitate care a introdus un program educațional în domeniul psihoterapiei unde aspectele practice și academice merg mînă în mînă.

Podcasturi

Pe site-ul https://player.fm/podcasts/Sigmund-Freud se pot asculta podcasturi din operele lui Sigmund Freud, în limba engleză.

--
Pagină de Ana Drobot.

Nouăți


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenții

Dicționar

Bibliografie

Recenzii

Referințe

Mărturii

Imagini

Psihanaliza

Caută =>>

Contact

© 1998-2019, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa