Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

  • Evenimente

31 martie 2009 . La această dată, un articol din Telegram.com ne pune la curent cu manifestările ce se vor organiza la împlinirea a 100 de ani de la prelegerile pe care le-a ț inut Freud la Clark University, Worcester, Massachusetts, în anul 1909. Manifestările vor începe în toamnă și vor dura și anul viitor, celebrând astfel singura vizită a lui Freud în Lumea Nouă, unde a plecat însoțit de Sandor Ferenczi și de Carl Gustav Jung. O conferință academică ce va avea loc în octombrie va reprezenta punctul central al comemorării de la Universitatea Clark Great Minds Come to Clark - Freud Revisited. Pentru anul academic 2009-2010 sunt planificate evenimente artistice, colaborări culturale cu orașul Worcester și activități organizate de studenți, în cadru festiv în campus.

15 aprilie 2009. Sir Clement Freud, nepotul lui Sigmund Freud, moare la vârsta de 84 de ani. Cariera lui Sir Clement Freud a început ca ofițer de legătură al armatei britanice la procesele de la Nuremberg. A fost membru li beral al Parlamentului. Este cunoscut mai ales pentru programul său de radio Just a Minute . Vorbea puțin în public despre celebrul său bunic, obișnuind să spună că, pentru el, Freud nu era celebru, și că acesta era un bunic bun în ceea ce privea zilele lui de naștere, pe care nu le uita.

20 mai „. Cu ocazia celei de-a 30-a aniversări, The Wilma Theater din Philadelphia a avut în program și în premieră pe Coasta de Est piesa Hysteria, în care motivul central îl reprezintă întâlnirea la Londra, în 1938, dintre Sigmund Freud și Salvador Dali. Piesa a câștigat prestigioasa distincție londoneză Olivier Award for Best New Comedy și are cronici foarte bune în New York Times

Biletul la piesă a inclus și participarea la un simpozion, The Metamorphoses of Sigmund: Freud and His Afterlives , care a avut loc pe 1 iunie, dedicat printre altele întâlnirii celor două personalități.

14 iunie 2009. Are loc expoziția Eros & Thanatos - Drives, Images, Interpretations de la Viena, la Muzeul Sigmund Freud și la Biblioteca Istorică a Muzeului Liechtenstein. Subiectul este teoria celor două pulsiuni, Eros și Thanatos; aceasta este ilustrată prin opere de artă (picturi, desene, sculpturi, emailuri) aparținând unor artiști precum Dü rer, Rubens, Bellucci, Klimt și Schiele, din epoca antichității, Renașterii și din perioada fin de siècle.

  • Cărți

27 aprilie 2009. Cea de-a doua ediție a cărții Sigmund Freud de Pamela Thurschwell, publicată de Routledge, examinează dezvoltări ale operei lui Freud și reacții la munca acestuia. Printre aspectele urmărite se află: analizarea contextelor și dezvoltărilor muncii lui Freud pe parcursul carierei sale; explorarea paradoxurilor și contrazicerilor din scrierile sale; concentrarea pe psihanaliză ca strategie de interpretare, cu accent deosebit pe impactul ei asupra teoriilor literare și culturale; examinarea dezacordurilor recente asupra teoriilor freudiene și argumentarea pentru valabilitatea continuă a psihanalizei.

4 iunie 2009. Cartea lui Helen Fry, Freud's War , publicată de The History Press, dezvăluie fuga lui Freud în Anglia, împreună cu familia, din cauza persecutării de către naziști din perioada celui de-al doilea război mondial. Cartea se bazează pe memoriile nepublicate ale lui Martin, fiul cel mai mare al lui Freud, dar și ale nepotului Walter, precum și pe interviuri cu rudele aflate încă în viață.

24 iunie 2009. Scriitoarea Esther Freud (fiica pictorului Lucian Freud și stră-strănepoata lui Sigmund Freud) a vorbit la Librăria Hornsey, din Haringey Park, despre cel mai recent roman al ei, Love Falls . Acesta este cel de-al șaselea roman al autoarei. Esther Freud este cunoscută mai ales pentru romanul său semi-autobiografic, Hideous Kinky, care a fost și ecranizat, Kate Winslet având rolul principal.

--
Pagină realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa