Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Martie 2012

 

Cărți

Următoarele cărți ale lui Sigmund Freud (in limba franceză) vor fi publicate în luna martie și pot fi cumpărate înainte cu reducere de pe site-ul Amazon.ca:

-Abrege de psychanalyse (data apariției 19 martie 2012);

- Actuelles sur la guerre et la mort (data apariției 19 martie 2012);

-Un souvenir d'enfance de Lonard de Vinci (data apariției 26 martie 2012);

- Analyse finie et l'analyse infinie (L'): Constructions dans l'analyse (data apariției 19 martie 2012);

-Question de l'analyse profane (La) (data apariției 19 martie 2012).

***

De pe site-ul Amazon.com pot fi comandate, înainte de publicare, următoarele scrieri despre Sigmund Freud (în limba engleză):

- Explorer of the Mind: The Biography of Sigmund Freud de Ruth Sheppard (data apariției 6 martie 2012). Cartea conține imagini și copii după documente, precum și alte detalii din viața lui Freud, inclusiv despre elaborarea celebrelor sale teorii. De asemenea, ne dezvăluie „propriile sale nevroze și cum a dus aceasta la autoanaliza, în cursul căreia și-a rafinat tehnicile, unele nedovedite pînă atunci.

- Escape of Sigmund Freud de David Cohen (data apariției 29 martie 2012). Cartea povestește despre raidul naziștilor asupra casei lui Freud din data de 17 martie 1938, moment în care toate carțile și actele au fost confiscate și predate lui Sauerwald, care a fost instruit să investigheze și să îl scoată pe Freud vinovat de ceva. Actele conțineau evidența unor conturi secrete în bănci și datorii la unele companii - ambele fiind considerate „ interzice familiei Freud să plece din Austria. Cu toate acestea, Sauerwald a decis să ascundă aceste informații superiorilor săi. David Cohen se folosește de o cercetare asiduă și de materiale care nu au mai fost prezentate pînă acum publicului pentru a prezenta acești ultimi doi ani din viața lui Freud și soarta lui Sauerwald; arestarea fiicei lui Freud, Anna, de către Gestapo; dramatismul din spatele momentului semnării de către Freud a vizei de ieșire din Austria și plecarea sa către Londra, prin Paris; ne este prezentat și momentul întîlnirii lui Sauerwald cu Freud în Londra și al scăpării lui din calea proceselor naziștilor în 1947 prin intervenția în ultima clipă a Annei. Cartea ne prezintă povestea reală a conflictului lui Freud cu naziștii și a omului care l-a salvat.

***

Sława Harasymowicz lucrează la un roman grafic, numit Wolf Man, bazat pe cazul lui Sergei Pankejeff, unul din pacienții celebri ai lui Sigmund Freud. Romanul va fi publicat în luna martie de Self Made Hero în colaborare cu Freud Estate. O expoziție a unor lucrări înrudite cu acest subiect va avea loc mai tîrziu în 2012.
Detalii la:
http://www.sharasymowicz.com/about/index.html

Spectacole

În Viena, la Teatrul Pygmalion, are loc un spectacol despre cazul Dora (Freud's Dora). Spectacolul acesta va fi jucat pe datele de 16, 17, 23, 24, 30, 31 martie 2012.

Alte evenimente

O placă albastră amplasată deasupra ușii casei din Woodlands, Gowerton, arată ca în această casă s-a născut psihanalistul Ernest Jones. Născut în 1879, el a devenit doctor în 1900 după ce și-a încheiat studiile la Llandovery College și University College din Cardiff. După ce a citit despre metoda psihanalitică descrisă de Sigmund Freud într-un jurnal psihiatric german, a început să folosească acele tehnici în munca sa cu bolile mintale, cu toate că instituțiile medicale erau sceptice față de acest accent pus pe sine și pe libido, și astfel Ernest Jones a fost nevoit să-și dea demisia din postul său de la un spital londonez. În anul 1908, Jones a organizat prima conferință psihiatrică mondială la Salzburg, unde l-a întîlnit prima oară pe Sigmund Freud. Mai tîrziu, a scris biografia lui Freud (trei volume). În timp ce preda în departamentul de psihiatrie al Universității din Toronto, Jones a publicat articole cu interpretarea psihanalitică a piesei Hamlet și a viselor. Tot Jones a brevetat termenul de raționalizare (rationalization).

A fost de două ori președinte al Asociației Internaționale de Psihanaliză, de fiecare dată pe durata a cîțiva ani, și s-a aflat în Asociația Medicală Britanică jucînd un rol important în recunoașterea oficială a psihanalizei în 1929.

Înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Jones a mers la Viena pentru a-i aduce pe Freud și pe alți evrei, în siguranță, la Londra.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa