Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Martie 2013

Documentare

Pe youtube există un documentar despre teoria viselor a lui Sigmund Freud. Ni se spune, printre altele, că dorințe le nedeghizate ar duce la o emoție foarte puternică și la trezirea din somn. Ni se expun teorii despre travaliul visului. Visul este la fel de important precum viața reală ("Dream life is as important as real life"). Fiecare vis ascunde de fapt o altă poveste decît aceea expusă de conț inutul manifest ("In every dream, there is always another story. There is more than meets the eye.")

Documentarul poate fi accesat la: http://www.youtube.com/watch?v=x1CJCAvQsjQ

Prelegeri

Pe data de 7 martie va avea loc prelegerea intitulată Psycho-analysing Viennese Culture: Sigmund Freud and Modernism 1890-1914, susținută de Dr. Jonathan Kwan (Universitatea Nottingham).

Detalii la: http://www.history.org.uk/resources/event_2653.html

Diverse

Alejandro Flores, un designer grafic din Barcelona, a creat imagini care să poată fi asociate seriei de conferințe 100 de ani cu Sigmund Freud, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la descoperierea psihanalizei.

Imaginile pot fi văzute la: http://www.coroflot.com/alejandroflores/100-Anys-de-Sigmund-Freud

***

Un artico l de Edie Jarolim se intitulează Viktor Kornmehl & Sigmund Freud's High School. Este vorba despre aceleaș i școli pe care le-au frecventat Kornmehl și Freud. n 1865, după ce a fost instruit acasă și apoi la o școală elementară particulară, Freud a studiat la Leopoldstädter Kommunalrealgymnasium. Pentru Freud a durat mai mult pînă la absolvire (8 ani), însă a absolvit cu felicitări în 1973 (deși se descurcase mai bine la artele liberale decît la științe). Freud a contribuit la sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea ș colii din 1914 cu un articol, Reflections on Schoolboy Psychology, articol publicat în broș ura de comemorare. Viktor Kornmehl probabil a absolvit prin 1926. Articolul despre Kornmehl face parte dintr-o serie de provocări acceptate de autorul blogului și ar ticolului de a scrie despre istoria familiei sale. Blogul se află la adresa:
http://freudsbutcher.com/genealogy/viktor-kornmehl-sigmund-freuds-high-school/

***

A fost creat un ceas cu ș i despre Sigmund Freud. Din descrierea produsului, aflăm că e vorba să ne amuzam să descoperim ce gînduri îl frăm întă pe Freud, adică termeni precum invidie, sine, mama, eros, tata, sex.

Detalii, printre care și o imagine a ceasului, la: http://blog.yahoo.com/_3PY7OA5K7MFKU3PM3IRICL3L4Y/articles/1067974

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa