Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Martie 2014

 

  • Lecturări de texte

Între 3 și 4 martie are loc, într-o activitate dezvoltată de Libera Università Metropolitana, Studio Roma, lecturarea unor texte de Sigmund Freud, pentru a stimula cercetarea acestora bazată pe participare activă ș i discuții. Printre textele de Sigmund Freud care vor fi citite și discutate se număr ă Straniul. Clarificînd faptul straniul nu este, cum s-ar crede, neobnuitul, Freud scrie: straniul este "acea categorie de înfricoșător care duce înapoi la ceea ce este cunoscut sub numele de vechi și de mult timp familiar". Mai exact, noi percepem ca straniu reapariția neteptată a ceea ce a avut o "funie apotropaic ă" (a alunga, a meine frica la distanță), dar mai târziu a fost reprimată ( dacă datează din copilărie) sau depășită ( dacă este vorba de ceva arhaic).

  • Expoziții

La Muzeul Sigmund Freud din Viena are loc pe 7 martie expoziția Freud's travels. Cultural experience - psychoanalytical thought. Expoziția se concentreaz ă pe numeroasele călă torii întreprinse de Sigmund Freud în scopul unor afaceri sau pentru plă cere.

Pentru a comemora, la 23 septembrie 2014, 75 de ani de la moartea lui Freud, expoziția aruncă o privire la fuga sa foat ă de nional-socialti în Anglia. Rezultatul acestui drum final a fost că el nu a murit în orașul său natal, ci în Londra. Exilul, a cum a observat el, i-a permis " să moară în libertate".

Expozia se concentrează, de asemenea, pe mutarea familiei lui Freud de la Príbor la Viena - prima călătorie a lui Sigmund la vîrsta de trei ani - pe turismul în unele zone cu o istorie antică bogată din Italia și Grecia ș i pe traversarea Atlanticului cu vaporul în vederea ținerii unor prelegeri pe Coasta de Est a Statelor Unite, în 1909. Pent ru prima dată o gamă compactă de documente și imagini ale sejururilor sale din țară ș i de peste hotare vor fi puse la dispoziția publicului în fostele sale camere personale. În timp ce expoziția permanentă oferă perspective asupra muncii lui Sigmund Freud în camerele sale de studiu, acea stă expoziție subliniază rolul central pe care diverse locaț ii din întreaga lume le-au jucat în via lui.

  • Spectacole

Piesa Freud's Last Session încă mai este jucată, produsă de Guthrie Theatre, la Dowling Studio, pînă pe 16 martie.

  • Alte evenimente

Pe blogul său, Rachael Haydon dovedește preocupare pentru teoria viselor a lui Sigmund Freud, ea publicînd pe 3 martie un articol despre vise. Articolul ei include informaț ii despre de ce anume visăm, precum și exemple de vise tipice, toate în viziunea lui Sigmund Freud. Articolul poate fi accesat la http://www.featherandblack.com/blog/march-2014/dreams#TDLMVljEdzOQVFyi.99

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa