Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Martie 2017

Workshop-uri

La Center for Arts, Armory 191 Highland Ave Somerville, MA se organizează workshop-ul About Dreamwork. Participan ții își vor explora con ținutul viselor în cadrul unor discuții de grup. Un concept de bază folosit în acest workshop este imagina ția activă.

***

Psychotherapy Training Open Day se ține la The Bowlby Centre din Londra pe 5 martie. În cadrul evenimentului va avea loc un workshop cu o privire de ansamblu asupra programei, o mostră de studiu de caz clinic, precum și o discuție despre abordări practice ș i teoretice.

Seminarii

În perioada 1-15 martie, Tavistock Centre din Londra organizează seminarii despre psihanaliză.

Prelegeri

Pe 27 martie are loc prima dintr-o serie de patru prelegeri despre Gîndirea lui Sigmund Freud la Universitatea Carolina de Nord, susținută de Prof. Robert Paul Wolff. Prelegerea este deschisă oricui și nu cere de la participan ți cunoștințe anterioare despre Sigmund Freud ș i psihanaliză. Este vorba despre o introducere a conceptelor, metodelor, ipotezelor ș i rezultatelor muncii revoluționare a lui Freud.

Cursuri

La Brooklyn Institute for Social Research are loc, în perioada 5 martie - 2 aprilie, cursul Strangers to Ourselves: An Introduction to Freud, ț inut de Loren Dent. Cursul va prezenta în detaliu etapele operei lui Freud și va informa studenții despre principalele concepte și despre modul în care au evoluat pe parcursul a peste patru decenii. Se va pune accent pe următoarele patru mari etape ale operei lui Freud: descoperirea psihanalizei prin tratamentul iste riei și interpretării viselor; determinarea sexualității ca sursă primară în afecțiunile nevrotice; dezvoltarea tehnicilor terapeutice și, în final, munca sa controversată în jurul conceptului de instinct al morții.

Alte evenimente

Nataliya Snyadanko, de la Institutul de Stiinte Umaniste din Viena, este implicată într-un proiect de traducere a Interpretării viselor de Sigmund Freud din limba germană în limba ucraineană .powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa