Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Aprilie 2011

 

  • Grupuri de discii

Cifford Louie organizează pe data de 7 aprilie un grup pentru discutarea scrisorii de 7 pagini trimisă de Sigmund Freud că tre Albert Einstein, despre război (Why War ?). Evenimentul are loc la San Francisco.

Detalii la: http://www.meetup.com/Great-Books-Discussion-Group-of-San-Francisco-C ivic-Center/events/17053333/

  • Piese de teatru

La Theatre Alliance of Greater Philadelphia, pe parcursul lunii aprilie, se poate vedea musical-ul A Passing Wind. Este vorba de o piesăă cu substanțăă șșșșși mult umor. Naratorul este Sigmund Freud, iar povestea îl urmăărește pe Joseph Pujol, pe drumul parcurs de la brutar din privincie la celebritate în lumea spectacolului în Paris, în timpul perioadei Belle Epoque.

Detalii la: http://www.theatrealliance.org/event/passing-wind

  • Prelegeri

Pe 14 aprilie, prelegerea ținută de Amy Herzog, Primal Scenes: Sigmund Freud, Coney Island, and the Staging of Domestic Trauma va aduce în discuț ie teoriile lui Freud, care ar putea fi folosite pentru a îelege motivele profunde ale fascinației publicului pentru atracțiile din Coney Island (printre acestea aflîndu-se Liliputia, Baby Incubators ș i World In Wax Musée).

Detalii la: http://www.coneyislandfunguide.com/Events/Lecture--Amy-Herzog-Primal-Sc enes-Sigmund-Freud-Coney-Island_4_14_2011-2741.htm

  • Expozii

La Science Musem din Londra va dura pî în aprilie inclusiv expoziția Psychoanalysis: The Unconscious in Everyday Life. Aceasta e deschisă începînd din 13 octombrie 2011 și explorează fun cționarea inconștientului.

Sunt considerați importanți următorii artiști cu lucră rile lor:

- Tim Noble și Sue Webster - Bloody Haemorrhaging Narcissus (2009) - lucrarea are ca subiect complexul lui Narcis.

- Amelie von Harrach ș i Damian Le Sueur - Un-known (2010) - este vorba de o oglindă în care refle cția celui care se privește dispare pentru un moment.

- Joseph Kosuth - O.&A./F!D! (To I.K. and G.F.) (1987) - lucrarea sa evocă procesele de condensare și substitie tipice viselor, prin combinarea de text și imagini.

- Arnold Dreyblatt - The Wunderblock (2000) - lucrare ce explorează conceptul de memorie la Freud.

Detalii la: http://www.sciencemuseum.org.uk/about_us/press_and_media/press_releases/ 2010/10/psychoanalysis_press_launch.asp

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa