Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Aprilie 2016

 

Prelegeri

În luna aprilie se vor ține două prelegeri despre Freud, în zilele de 29 și 30, la Academia Psihanalitică din Viena.

***

Freud and the Spoken Word: Speech as a Key to the Unconscious (Freud și cuvîntul: Vorbirea, cheia către inconștient) este titlul prelegerii organizate pe 9 aprilie la PINE Psyschoanalytic Center din Massachusetts.

Cursuri

Între 14 aprilie și 1 septembrie, Institutul de psihanaliză din Melbourne organizează un curs cu titlul From Theory to Practice (De la teorie la pratic„).

***

The British Psychotherapy Foundation din Londra organizează cursul Clinical and Theoretical Seminars: Lectures and Clinical Discussion Groups (Seminarii clinice și teoretice: Prelegeri și grupuri de discuții din domeniul psihanalizei clinice) pe 20 aprilie.

Workshop-uri

În Londra, la WPF Therapy are loc un workshop pe 16 aprilie, pe tema Unconscious processes in couples choice (Procese inconștiente în alegerea partenerului de cuplu).

***

Pe 24 aprilie continuă seria de seminarii legate de tehnicile psihanalitice la Centrul Sigmund Freud din Bern.

***

La același centru din Bern, pe 26 aprilie, continuă seria de prelegeri despre psihanaliza franceză contemporană - Ceea ce mi-am dorit mereu să citesc din nou . Aici participanții aleg dintr-o serie de articole pe care le discută; se discută cîte un articol per întîlnire.

Congrese

Între 25-28 aprilie are loc cel de al zecelea Congres al World Association of Psychoanalysis, la Copacabana, Rio de Janeiro.

Conferințe

Yale University organizează o conferință pentru studenții masteranzi de la literatură comparată, cu subiectul On the Joke and the Joker (Despre glume și glumeți ), între 1-2 aprilie. Citatul care introduce această conferință îi aparține lui Sigmund Freud, din cartea sa Cuvintele de duh și relația lor cu inconștientul: "„ have to say but also the fact that they have something - forbidden - to say." ("Datorită fațadei lor, cuvintele de duh sînt capabile să ascundă nu numai ce trebuie să spună, ci și faptul că au, într-adevăr, ceva - interzis - de spus.")

Expoziții

Expoziția de fotografie a Veronicăi Losantos poate fi vizitată la Berlin, din februarie pînă în aprilie, și este creată pe tema amintirilor ecran. Pe site-ul expoziției găsim fotografii care încearcă să creeze, să modifice și să falsifice amintirile, conform definiției lui Freud. Pentru Freud, amintirile ecran sînt un tip aparte de amintiri. Există amintiri din copilărie aparent indiferente și de circumstanță care se substituie altelor care pot fi identitificate drept frapante și relevante emoțional. Adresa online:
http://www.veronicalosantos.com/screen-memories.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa