Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Aprilie 2017

Conferințe

Conferința The Familiar and the Unfamiliar din cadrul 30th EPF-Congress The Hague 2017 va avea loc în perioada 6-9 aprilie. Este vorba de o conferință organizată cu sprijinul European Psychoanalytical Federation.

În plus, anul 2017 marchează, în Țările de Jos, 100 de ani de psihanaliză. Cei 100 de ani au început în 1917. Fundația Breukvlakken dorește să arate publicului larg influența lui Sigmund Freud în societatea de astăzi. În 1917 s-a inființat Societatea Olandeză de Psihanaliză, așa că 2017 marchează o aniversare de 100 de ani a influenței lui Freud în Țările de Jos la nivel instituțional.

Grupuri de lectură

Grupul de lectură Freud Lesen se va întîlni la datele de 6, 20 și 27 aprilie, în Viena, la Academia psihanalitică . În cadrul acestui grup se discută scrierile lui Freud de după 1926.

Seminarii

Pe 6 aprilie are loc seminarul Rezistența în Psihoterapie, organizat de Asociația Româna de Psihoterapie Psihanalitică și Fundația Româno-Olandeză pentru Psihoterapie Psihanalitică. Evenimentul are loc la București, la sediul Fundației Româno-Olandez ă pentru Psihoterapie Psihanalitică din str. Dr. Lister nr. 10, Cotroceni, și are ca motto: "Lucrul cu rezisten ța este o parte a travaliului analitic care determină cele mai mari schimbari în pacient și care distinge tratamentul psihanalitic de orice alt fel de tratament" (Sigmund Freud). Evenimentul dorește să se adreseze atît celor care profesează în domeniu, cît și neinițiaților în practica clinică.

Cărți

The Late Sigmund Freud Or The Last Word on Psychoanalysis, Society, and All the Riddles of Life, de Todd Dufresne, Lakehead University, Ontario, va apărea în aprilie 2017. Lucrarea este o apărare plină de viață, echilibrată și ș tiiifică a lui Freud și a operei sale, precum și o reevaluare majoră a psihanalizei. În concluzie, o carte de interes pentru toți cititorii lui Freud.

Spectacole

Piesa Freud/'s Last Session se va juca la Harold Green Jewish Theatre Company, în Greenwin Theatre, pe 22, 23, 25, 26, 27, 29 și 30 aprilie.

Alte evenimente

Pe 2 aprilie se organizează un tur pentru a explora amintirile familiei lui Freud din Hampstead. Sigmund Freud a fugit din Viena ocupată de naziști în 1938.

--
Pagină de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa