Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Mai 2010

  • Cărți

The Freud Reader de Peter Gay este prima lucrare într-un volum care să prezinte ideile din scrierile lui Freud. A-l înțelege pe Freud înseamnă a-i explora nu numai lucrările științifice „teoria mintii umane, tehnicile de bază ale psihanalizei „ artă, literatura, religie, cultură, politică. Selecțiile de citate au fost făcute cu grijă de către Peter Gay, cercetător important al operei freudiene. Textele citate au fost selectate din Standard Edition, prima ediție numai în engleză pentru care Freud și-a dat acordul. The Freud Reader conține un vast material explicativ: o introducere generală substanțială; o cronologie completă; introduceri pentru fiecare selecție de lucrare; o bibliografie selectată.

  • Prelegeri

La Muzeul Freud din Londra, pe 6 mai, va avea loc Freud Memorial Lecture and Garden Party. Leadership „, prelegere a lui Michael Brearley. Mike Brearley se va ocupa de î ntrebări de genul: Cum facilitează funcționarea unui grup de lucru, a unei echipe sau a unei organizații liderii și abilitățile acestora de conducere? Care sunt legăturile emoționale între oamenii care se ocupă de o afacere comună? Cum se constituie grupurile și ce anume le face să se destrame?

Detalii la: http://www.freud.org.uk/

  • Diverse

Este posibil ca Sigmund Freud să fi avut o pictură semnată de Hitler pe unul din pereții biroului său. S-a descoperit o pictură în acuarele a dictatorului german care are pe spate numele clinicii lui Freud din Viena: "Studio Medico Sigmund Freud Vienne."  Se prea poa te ca Freud sau unul din angajații săi să fi cumpărat pictura în timp ce Freud locuia în acest oraș din Austria în 1910. Tabloul înfățișează o mică biserică pe un fundal cu un peisaj de munte și e semnată "A Hitler 1910." Tabloul a fost dus din Viena în Italia după cel de al doilea război mondial de către un soldat american căruia i s-a spus că pictura se aflase expusă în una din camerele de consultație ale lui Freud. Este posibil ca Hitler și Freud să se fi și întîlnit. Amîndoi se aflau la Viena în același timp și se spune că evreii din oraș îl ajutau pe Hitler să-și vîndă arta.

Tabloul, care va fi licitat in în Ludlow, Shropshire, pe 2 martie, poate fi văzut la:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/7221058/Adolf-Hitler-painting-may- have-hung-in-Sigmund-Freuds-surgery.html

***

Pe data de 5 mai, la Muzeul Freud din Londra, are loc o masă rotundă despre istorie și timp, Psychoanalysis and History seminar. History and Time . Sunt teme ridicate de cartea Evei Hoffman, Time, Profile Books, 2009. Vor participa: Bill Schwarz (QMUL), Esther Leslie (Birkbeck UL), Susannah Radstone (Uel) și Eva Hoffman

Detalii la: http://www.freud.org.uk/

--
Pagină realizată de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa