Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Mai 2013

 

Conferințe

La Melbourne Brain Center, pe 18 mai, are loc o conferință despre Freud. Această conferință a început în momentul în care un grup de tineri intelectuali din departamentul de politică și-au găsit un mentor, pe profesorul Alan Davies, și apoi au pornit în explorarea apl icațiilor și influențelor teoriilor psihanalitice asupra contextu lui cultural mai larg. Conferința este pentru oricine e interesat de modul în care teoriile psihanalitice se inter sectează cu lumea noastră sociopolitică

***

Între 17 și 19 mai, în SUA, la Universitatea Chicago, are loc conferinț a Which Way Forward for Psychoanalysis? First Annual Conference of the Society for Psychoanalytic Inquiry. Principalul subiect dezbătut este situația psihanalizei ast ăzi, și anume cum este v ăzută de către public, ce se crede despre durata unui tratament prin psihanaliză, eventuala ostilitate față de psihanaliza, pe scurt, încotro se îndreaptă psihanaliza în zilele noastre.

Cursuri

Pe data de 25 mai, la liceul Mosman din Sydney are loc un scurt curs despre psihanaliză la Freud ș i Lacan. Teoriile lor sunt prezentate comparativ. Cursul include următoarele subiecte: psihanaliza la Freud și Lacan și contribuția acestora; inconștientul, pulsiunile și sexualitatea la Freud ș i Lacan; Interpretarea viselor de Freud și Ecrits de Lacan; dorinț a la Freud și Lacan. 

Seminarii

Pe 14 mai și 11 iunie, la Montpellier are loc un seminar despre psihanaliz ă și Sigmund Freud. Seminarul se bazează pe seria de conferințe susținute de Freud în două etape 1915-1916/1916-1917 pentru publicul larg vienez. Totul este acolo: atît bazele teoriei cît și ale practicii.

***

Un seminar gratuit despre Freud oferă GRUPO CERO din Madrid. Este vorba despre un seminar care se ocupă de opera lui Freud. Seminarul este transmis în limba franceză pe Internet în toată lumea. Detalii la: www.grupocero.org.

--
Pagina realizată de Ana Drobot



powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa