Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Mai 2014

 

  • Cărți

Pe 28 mai apare romanul lui Sheila Kohler, Dreaming for Freud, la editura Penguin Books. Autoarea recreează unul dintre cele mai controversate cazuri ale lui Sigmund Freud. Este vorba de cazul Dora. Kohler s-a inspirat din scrierea lui Freud Dora: An Analysis of a Case of Hysteria pentru a crea portretul unueia dintre cele mai celebre paciente ale psihanalizei.

***

La editura Seuil, pe 15 mai, apare cartea Interpretarea viselor de Sigmund Freud, tradusă din limba germană de Jean-Pierre Lefebvre.

  • Grupuri de lectură

În luna mai, lîngă Starbucks, în Crystal Square Arcade, Arlington, au loc mai multe întîlniri pentru a discuta pe marginea lecturii din Sigmund Freud, Interpretarea viselor. Programul este urm ătorul: 30 aprilie - capitolul II, 7 mai - capitolele III-IV, 14 mai - capitolele V A-B, 21 mai - capitolul V C-D, 28 mai - capitolul VI A-C, și apoi în lunile iunie, pî pe 2 iulie, restul.

Detalii la: http://www.meetup.com/DC-Great-Books-Reading-Group/events/180075662/

***

A treia marț i din fiecare lună, în cadrul Libre Association Freudienne din Paris, se discută despre Dincolo de principiul plăcerii de Sigmund Freud. Grupul este condus de Simon Bigorgne.

***

Grupul internațional de lectură și formare psihanalitic ă din Maroc organizează, în luna mai, o serie de întîlniri pentru a discuta în urma lecturilor textelor freudiene. Textele luate în considerare sînt: Sigmund Freud, Introduction, Trois Essais sur la théorie sexuelle, Les études sur l'hystérie, Psychopathologie de la vie quotidienne , Les cinq psychoanalyses, Au-delà du principe de plaisir.

***

Un seminar pentru lecturarea textelor psihanalitice Constructions dans l'analyse (1937), din Résultats, idées, problèmes, de Sigmund Freud, organizează Joël Clerget în Lyon. În luna mai, grupul se va întîlni pe data de 15.

***

Jean Cornut va conduce un seminar pe tema viselor în psihanaliză, pe data de 12 mai, în Paris, în cadrul Societății Psihanalitice.

  • Conferințe

Pe 8 mai, la Universitatea din Toronto, în cadrul conferinței Death and War: Sigmund Freud, Bertrand Russell, and Romain Rolland Confront the First World War, se va discuta modul în care Freud, printre celelalte personalități din titlu, a înțeles războiul din 1914.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa