Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Mai 2015

 

Conferințe

Pe 16 mai are loc o conferință intitulată Freud in Oceania: History, Freud and Mind in Oceania. Conferința din Melbourne despre Freud este un eveniment anual și pregătirile sunt în toi. În fiecare an la această conferință sunt prezenți vorbitori invitați internaționali care își prezintă lucrările din domeniile psihanalizei aplicate și clinice.

***

Pe 23 mai are loc, la Varșovia, a XVII-a Conferință a the Polish Psychoanalytical Society Trauma and Affect Regulation. Lucrările prezentate sunt pe subiectele traumei și viselor.

***

Între 14 și 17 mai are loc, la centrul de conferințe din Lyon, a 75-a editie a CPLF, Le sexuel infantile et ses destins, la Lyon. Printre prezentări se află și cea a lui Christian Seulin, legată de aspectele sexualității infantile în cura psihanalitică. În cadrul conferinței sunt anunțate și patru ateliere destinate muncii psihanalitice clinice.

***

Pe 8 și 9 mai are loc, la Institutul Sigmund Freud din Frankfurt, conferința pe tema Salvat, dar nu scutit? (Gerettet, aber nich befreit?) despre sechelele psihosociale ale Holocaustului.

Grupuri de discuții

Pe 3 mai are loc o discuție bazată pe prezentări și discursul lui Alain Vanier pe tema The Ends of Analysis (Scopurile analizei), la School of Visual Arts, New York.

***

Pe 13 mai, Pôle Psychiatrie Centre din Marsilia organizeaz„comparației între psihiatrie și psihanaliz„Psychiatrie et psychanalyse : quels liens, quels enjeux?).

***

Pe 19 mai au loc dezbateri în Aix-en-Provence pe tema Conférences d'introduction a la psychanalyse, Section clinique. L'hystérie et l'invention du "troumatisme", la Hôpital Montperrin.

***

Societatea Belgiană de Psihanaliză organizeaz„pe 16 iunie 2015, ateliere clinice centrate pe modul de ascultate al analistului. Materialul clinic obținut în urma unor ședințe de psihoterapie demonstrează complexitatea funcționării psihicului și ne introduce in spațiul creat împreună de pacient și de terapeutul s„

***

Aceeași Societate Belgiană de Psihanaliză organizează, din 18 septembrie 2014 pînă pe 31 mai 2016, seminarii deschise cu tema citirii operelor lui Freud astăzi (Lire Freud aujourd'hui ). Seminariile ne invită să ne întoarcem la sursele psihanalizei pentru a înțelege mai bine dezvoltarea ulterioară a teoriilor.

***

În cadrul atelierului de lectur„Omului cu șobolani al lui Freud, organizat de Association de la Cause Freudienne Méditerranée-Alpes-Provence, se va organiza, pe 27 mai, o întîlnire centrat„tema defenselor obsesive, iar Nicole Guey va prezenta și un caz clinic.

Cărți

În British Journal of Psychotherapy, vol. 31, no. 2, pag. 267-269 din luna mai a apărut o recenzie realizată de Ken Robinson a cărții Correspondence 1904„ editată de Ingeborg Meyer-Palmedo, tradusă de Nick Somers, publicată de Polity, Cambridge, 2013.

Diverse

În Viena, pe 9 mai, se organizează un tur ghidat Vienna for Psychologists . Se vor explora originile psihologiei în Viena și se va investiga rolul senzațional jucat de Freud la sfîrșit de secol XIX. Se vor vizita monumente istorice, precum Muzeul Sigmund Freud, unde părintele psihanalizei a trăit și lucrat. Turul acesta este opțional pentru participanții la 6th European Meeting, Fostering Coping and Psychosocial Adjustment Following Spinal Cord Injury.

***

Tururi ghidate legate de viața lui Freud în Viena se mai organizează între 1 mai și 30 septembrie. Aici se încadrează Sigmund Freud's Ringstrasse care se concentrează pe urmele unor momente din viața părintelui psihanalizei: de la locuințele pacientelor sale, cărora adesea le făcea vizite terapeutice acasă, la cafenelele unde se relaxa, citea ziare și se întîlnea cu tot felul de cunoscuți, și pînă la drumul său zilnic la universitate, culminînd cu locuința unde a practicat pînă cînd s-a mutat în Berggasse. Punctul de pornire pentru turul cu durata de 2 ore este Muzeul Sigmund Freud.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa