Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iunie 2012

Cărți

Din programul de la Tîrgul Internațional de Carte - Bookfest 2012, cărțile editurii Harald includ și una scrisă de Sigmund Freud, Despre psihanaliză. Cartea aceasta face parte din Colecția de Psihoterapie, iar evenimentul la care e inclusă are loc pe 2 iunie, la ora 15:00.

Prelegeri

Pe 24 iunie are loc prelegerea Eros and the Human Vulnerability: Freud and the Primal Urges a lui Tinneke Beeckman. Este vorba de una dintr-o serie de zece prelegeri intitulate Eros and the Human Vulnerability. Tinneke Beeckman a analizat ideile radicale ale lui Sigmund Freud despre eros și impactul acestuia asupra pornirilor instinctuale și asupra modului nostru de a gîndi. Fericirea este esențială atunci cînd vine vorba de menirea vieții, după spusele lui Freud; însă fericirea depinde de satisfacerea dorințelor sexuale. „individ și cultură, după spusele lui Freud, civilizația nu reprezintă altceva decît îmblînzirea unor instincte animalice, și tocmai de aceea omul cu instinctele îmblînzite a devenit nevrotic și vicios.

Evenimentul e găzduit de organizația deBuren din Bruxelles.

Detalii la: http://www.deburen.eu/en/events/detail/eros-and-the-human-vulnerability-4-tinneke-beeck man

Diverse

La Universitatea Sigmund Freud din Austria va avea loc o școală de vară de psihoterapie. Școala de vară nu constă numai în prelegeri. Există si cursuri de autoînțelegere care se adaugă cunoștințelor teoretice. Pînă pe 4 iunie se pot înregistra cei care doresc să participe.

Detalii la: http://www.sfu.ac.at/english/summer_scool_2012/summerschool_2012.pdf

***

La Campusul Kilkenny, între 11 iunie și 2 iulie are loc un curs intitulat Freud pentru începători. Este vorba despre o introducere în conceptele majore și a dezvoltării istorice a operei lui Sigmund Freud. Această serie de prelegeri va avea în vedere concepte precum inconștientul, travaliul visului, structura personalității și diverse mecanisme de apărare.

***

Pe 11 iunie, in Bristol, va avea loc evenimentul Poetry, Healing and Emotion: Unlocking Feelings and Creativity. Invitația la eveniment are ca motto un citat din Sigmund Freud: Everywhere I go I find a poet has been there before me. Prin explorarea propriei creativități, terapeuții ar putea să-și ajute pacienții să își exprime sentimente necunoscute și dificil de exteriorizat. Acest workshop experimental își propune să le arate terapeuților cum să folosească poezia pentru a-și ajuta pacienții să își exprime sentimentele folosindu-se și de imaginație. Poeții s-au îndreptat spre poezie în perioade de stress și emoții puternice.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa