Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iunie 2016

Workshop-uri

La Ecole de Psychanalyse Sigmund Freud din Paris se organizează o reuniune clinică pe tema Modalități de intervenție pentru analist în cură, pe 19 iunie.

Seminarii

Asociația pentru Studiul Psihanalizei și Istoriei acesteia (ALEPH) organizează, în Lille, un seminar teoretic pe tema La psychanalyse face aux croyances, aux convictions et a la certitude . Seminarul va avea loc pe 11 iunie și se centrează pe tema înțelegerii de către Freud a pacienților isterici, obsesivi și psihotici pentru a-și da seama de faptul cum credința poate să se destrame, iar certitudinea poate deveni delirantă. Cu treizeci de ani înainte de redactarea criticii sale a religiei în Viitorul unei iluzii (1927), Freud a descoperit ceva esențial despre refuzul acceptării realității în paranoia, ce i-a permis să delimiteze nevrozele de psihoze. În timp ce pacienții isterici sau obsesivi reacționează la o experiență sau reprezentare sexuală incompatibilă cu conștiința lor morală și idealurile ei refulînd-o și producînd un simptom invalidant, pacientul psihotic refuză să creadă și respinge (forcluziune). În același timp, el proiectează asupra altuia reproșul de a-i fi cedat sau de a fi fost susceptibil să o facă.

Dezbateri

Conferința-dezbatere pe tema Interpretării viselor de Sigmund Freud are loc la Paris pe 11 iunie.

Cursuri

Antenne Clinique d'Amiens organizează un curs, Leçons d'introduction a la lecture des textes fondamentaux de la psychanalyse: Névrose, psychose et perversion de Sigmund Freud. În luna iunie, pe 9, se va preda lecția Sur quelques mécanismes névrotiques dans la jalousie, la paranoïa et l'homosexualité. Detalii la: http://antenne-clinique-amiens.blogspot.ro/p/lecons-dintroduction.html

Expoziții

O expoziție de trei zile, organizată de Vienna Tourist Board în parteneriat cu artistul Nychos, intitulată Vienna Therapy, are loc in New York City. Expoziția se deschide pe 16 iunie cu Nychos prezentînd o statuie a lui Freud disecată pe divan. Detalii la: http://untappedcities.com/2016/05/24/a-10-foot-statue-of-freud-being-dissecte d-is-coming-to-flatiron-plaza/

***

Pînă pe 12 iunie poate fi vizitată expoziția Suprafețe magice: Straniul în fotografia contemporană a artiștilor Sonja Braas, David Claerbout, Elger Esser, Julie Monaco, Jörg Sasse, Stephen Shore și Joel Sternfeld . Înțelegerea conceptului de straniu își are originea, bineînțeles, în eseul lui Freud din 1919 intitulat Straniul.

Grupuri de lectură

Pe 21 iunie, Oedipe.org organizează discuții despre eseul lui Freud Eul și sinele, iar pe 22, despre Interpretarea viselor.

Alte evenimente

A 160-a aniversare de la nașterea lui Freud a fost sărbătorită și de Google, printr-un desen reprezentînd una din teoriile sale, și anume teoria iceberg-ului ca reprezentare a structurării minții. Tot cu ocazia acestei aniversări, un alt site pune la dispoziție cărți electronice gratuite cu operele lui Freud: http://www.openculture.com/2016/05/download-great-works-by-sigmund-freud -as-free-ebooks-free-audio-books.html.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa