Sigmund Freud > Noutăți

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iunie 2017

Conferințe

Între 1 si 4 iunie are loc International Psychoanalytic Conference în Belgrad, organizată pentru prima dată de 12 societăț i psihanalitice din 9 țări învecinate.

***

La Byron House, din Maida Vale, Londra, are loc, între 9 si 10 iunie, la Institutul de Psihanaliză, Poetry and Psychoanalysis Conference: Creative Borders and Boundaries.

Prelegeri

Freud Memorial Lecture 2017 va fi ținută la Universitatea din Essex, pe 2 iunie, și are subiectul Catastrophic Change and the Shape of What we Know. Este vorba despre explicațiile psihanalitice ale proceselor inconș tiente care leagă probleme actuale de sursele lor de la începutul vieții - cu traume, conflicte, pierderi.

Grupuri de lectură

WPF Therapy Limited, 23 Magdalen Street, din Londra, organizează un workshop de 8 ședinț e. Acestea au loc astfel și urmează să discute următoarele subiecte: pe 5 iunie, despre inconș tient; pe 12 iunie, despre interpretarea viselor; pe 19 iunie, despre realitate și pl ăcere; pe 26 iunie, despre sine, eu și supraeu. Pe 3 iulie, se va discuta despre anxietate, nevroză și fobii; pe 10 iulie, despre probleme sexuale; pe 17 iulie, despre Doliu și melancolie; pe 24 iulie, despre Indispoziț ie în civilizație.

Workshop-uri

La Secțiunea clinică din Rennes se organizeaz ă, în cadrul asociației Uforca-Rennes pentru formare permanentă, atelierul de introducere în psihanaliză , despre psihopatologia vieț ii cotidiene. Pe 8 iunie are loc ultimul seminar, pe tema simptomului.

 Căr ți

Una din cărțile publicate în luna iunie este A General Introduction to Psychoanalysis , de Sigmund Freud, Stephen Wilson și Tom Griffith. Cartea a fost scrisă în timpul Primului Război Mondial, dintr-o serie de prelegeri ținute la Universitatea din Viena, însă a trebuit să aștepte finalul războiului pentru a fi fă cută cunoscută lumii vorbitoare de limba engleză. Cartea a fost publicată la editura Wordsworth Editions Ltd ș i poate fi comandată de pe site-ul boomerangbooks.com.au. De pe același site poate fi cumpărată o altă carte publicată în iunie, la editura Penguin Books Ltd., Civilisation and Its Discontents de Sigmund Freud.

Alte evenimente

La Institutul Sigmund Freud din Frankfurt am Main are loc evenimentul Zilei Internaționale a Asociației Europene Psihanaliză și Societate. Se va discuta despre protest și dispută pe 26 iunie, în Avignon, Franț a.

--
Pagină de Ana Drobot.

Nouăți


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenții

Dicționar

Bibliografie

Recenzii

Referințe

Mărturii

Imagini

Psihanaliza

Caută =>>

Contact

© 1998-2019, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa