Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iulie 2013

 

Conferințe

Pe 26 si 27 iulie are loc o conferință la Royal College of Art, Kensington Gore, Londra, cu titlul The Fragmented World of Psychoanalysis: Is Dialogue Possible? Se va discuta despre psihoterapie în viața de zi cu zi așa cum apare în scrierile lui Freud. De asemenea, se va discuta și despre teoriile lui Jung tot legat de subiectul psihoterapiei aplicată în viața de zi cu zi.

***

Pe 24 iulie are loc, în Noua Caledonie, o conferință despre legăturile lui Freud cu Noua Caledonie. Conferinț a va discuta despre modul în care Atkinson și Freud înțeleg originile legii ș i societății.

Grupuri de lectură

Pe 7 si 21 iulie se va discuta, în cadrul seriei de grupuri de lectură ș i semnarii organizate de NCSPP (Northern California Society for Psychoanalytical Psychology), despre lucrarea lui Freud Doliu și melancolie.
Detalii la:
http://www.ncspp.org/events/creative-reading-series-freud

Cărți

Pe 9 iulie va fi publicat, în SUA, romanul Freud's Mistress, de Karen Mack și Jennifer Kaufman. Romanul zugrăvește Viena sfîrșitului de secol din vremea lui Freud. Subiectul principal îl reprezintă relația dintre Freud și cumnata sa, Minna Bernays. Minna ne este prezentată ca fiind fascinată de teoriile lui Freud. Ficțiunea și adevărul despre Freud se amestecă în acest roman.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa