Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

 

  • Expoziții

În perioada 8 iulie - 22 august 2009, Haunch of Venison New York prezintă expoziția The Figure and Dr Freud. Aceasta cuprinde lucrările a 31 de artiști din perioada secolului trecut, printre care se află Brian Alfred, Nobuyoshi Araki, Diane Arbus, Francis Bacon, Cecily Brown, Richard Butler, Chuck Close, George Condo, John Currin, Martin Eder, Alberto Giacometti, Kevin Francis Gray, Naoto Kawahara, Willem de Kooning, Robert Lazzarini, David Levinthal, Robert Mapplethorpe, Tony Matelli, Jonathan Meese, Wangechi Mutu, Alice Neel, Francis Picabia, Pablo Picasso, Patricia Piccinini, Mel Ramos, Daniel Richter, James Rosenquist, David Salle, George Segal și Tom Wesselmann.

Teoriile lui Sigmund Freud, pe care se bazează expoziția, oferă o perspectivă critică prin care pot fi observate mecanismele interioare ale artistului dar și ale subiectului lucrării acestuia. Freud ne-a oferit un model de interpretare al percepțiilor și al felului în care interacționăm cu lumea. Teoriile lui permit vizitatorului să pătrundă într-un dialog psihanalitic artist-subiect, dar și artist-propriul inconștient.

Între 10 iulie și 20 septembrie 2009 are loc expoziția New Radicals: From Sickert to Freud, la Walker Art Gallery, în Liverpool. Este vorba de o selecție de picturi, de la schimbările dramatice în arta britanică de la începutul perioadei impresionismului francez până în perioada de după cel de-al doilea război mondial. Sunt reprezentate grupuri de artiști, precum New English Art Club și Camden Town, dar și artiști care s-au remarcat individual printre contemporanii lor, printre aceștia aflându-se Cecil Collins, L S Lowry și Lucian Freud. Intrarea este gratuită.

În perioada 17 iulie - 22 august 2009 se desfășoară expoziția Annie Freud Forty-six years (Patruzeci și șase de ani). ARCHgallery anunță prima expoziție solo a artistei și poetei Annie Freud, fiica pictorului Lucian Freud. Expoziția Forty-six years  constă în picturi, desene, broderii datând din perioada anilor adolescenței ei (anii '60) și până în prezent. Unele din aceste obiecte de artă nu au mai fost prezentate publicului până acum; altele au fost ultima oară prezentate în 2003 la Walsall New Art Gallery, într-o expoziție de grup, împreună cu mama, sora și fiica lui Annie. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul www.archgallery.net.

  • Cărți

Thanthayin Ktahai de P. Sundaresan are în centru personajul doctorului Kumaresan din Sri Lanka. Fascinația acestuia pentru teoriile lui Freud i-a influențat pe cei din preajma lui și pe cei dragi lui. Prefața scrisă de Se. Ganesalingan oferă un punct de pornire pentru înțelegerea teoriilor inovatoare ale lui Sigmund Freud.

  • Evenimente

Matthew Freud (strănepotul lui Sigmund Freud și fiul lui Sir Clement Freud), președinte al Freud Communications , se bucură de mare influență în domeniul relațiilor publice. S-a aflat pe poziția 74 în MediaGuardian 100. Matthew Freud și agenția sa de relații publice se simt ca acasă în lumea politicii, a showbiz-ului, a afacerilor importante și a tabloidelor. Soția sa, Elisabeth Murdoch, se ocupă de Shine Group și se află și ea în topul alcătuit de MediaGuardian de anu l acesta, înaintea lui. Matthew Freud și-a fondat agenția în 1983. Aceasta a devenit celebră datorită unor clienți precum Chris Evans, Guy Ritchie, Geri Halliwell și Uri Geller.

Astăzi, majoritatea clienților este formată de corporații, ca Pepsi, TalkTalk, Asda, Diageo, Nike și Carphone Warehouse. Printre proiecte s-au aflat lansarea filmului Brüno , reprezentarea lui Guy Ritchie în timpul divorțului de Madonna, inaugurarea noii Saatchi Gallery. Afacerea cu Press Gazette , revista pe care a cumpărat-o în 2005, s-a aflat printre eșecuri. În acele 18 luni, pierderile au fost estimate la 1 milion de lire. Într-un interviu, Matthew Freud a negat dependența companiei sale de implicarea lui personală.

În topul celor 100 de cărți din toate epocile, alcătuit de Newsweek (Newsweek's Top 100 Books of All Time), se află și Sigmund Freud, la nr. 86, cu Interpretarea viselor.

--
Pagină realizată de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa