Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iulie 2012

Conferințe, prelegeri, discuții

Pe 2 iulie are loc evenimentul Einstein and Freud: Why War? la Spanish Club. Această întîlnire va fi împărțită în patru secțiuni: 1) o prezentare generală; 2) prezentările mai multor vorbitori; 3) discuții libere; 4) mini-prelegeri.
Detalii la:
http://files.meetup.com/3163902/EinsteinFreud.pdf

***

Între 19 și 22 iulie, la New York, are loc o conferință intitulată Art and Psyche in the City. Include prelegeri, workshop-uri, prezentări. Programul conferinței oferă bilete cu reducere participanților pentru piesa Freud's Last Session de vineri, 20 iulie. După piesă urmează o discuție.

Tot în cadrul conferinței are loc la Muzeul de Arta Rubin un eveniment intitulat Dreamover , care se va desfășura începînd cu sîmbătă, 21 iulie, ora 8 PM și pînă duminică, 22 iulie, ora 9 AM. Acest eveniment reprezintă o ocazie unică pentru a face din Muzeul Rubin un spațiu al viselor. Este vorba de un fel de petrecere în pijama dar și de o noapte petrecută la muzeu lîngă o operă de artă creată pentru musafiri. Cînd se trezesc visătorii, dis-de-dimineață, vor fi întîmpinați de persoane care știu să interpreteze vise. Acești experți îi vor ruga să-și povestească visele în timp ce se află într-o stare între somn și trezie. După aceea, un analist jungian îi va ajuta să-și intrepreteze visele.

Detalii la: http://www.cvent.com/events/art-and-psyche-in-the-city-conference/event-summary-26c0 ef5efaa349c78b7e24514805b743.aspx

Expoziții

În zilele de 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12 și 13 iulie este deschisă expoziția Sigmund Freud , cu intrare gratuită, la Muzeul Karpeles Manuscript din Tacoma. Este vorba de o prezentare a teoriilor lui Freud despre psihanaliză, spre exemplu despre interpretarea viselor. Detalii la: http://www.weeklyvolcano.com/events/17047/

Cărți

Printre recomandările recente de cărți de pe site-ul editurii Hatchards, se află și un roman în care are o scurtă apariție Sigmund Freud ca personaj. Este vorba de Waiting for Sunrise de William Boyd. Acțiunea romanului are loc în Viena anului 1913. Personajul principal, un tînăr actor englez, întîlnește o femeie frumoasă în timp ce se află în sala de așteptare a unui psihiatru. De atunci, se simte vindecat, iar cultura și societatea vieneze îi devin deschise. Astfel ajunge să-l cunoasca pe celebrul Sigmund Freud într-o cafenea.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa