Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iulie 2015

 

C„ț i

Totem și tabu de Sigmund Freud apare la editura Points în luna iulie. În descrierea cărții se spune că ar fi vorba despre o reflecție asupra fundamentelor psihice ale societății umane, ale cărei reguli sunt definite de psihanalist: respectul pentru totem, fie că e vorba de clan, familie sau religie, și frică de tabu.

***

A.A. Brill traduce Scrierile de bază ale lui Sigmund Freud, volum apărut la Modern Library în luna iulie acum 10 ani. Cartea se poate cumpăra de pe site-ul Amazon. Volumul cuprinde, în limba engleză, următoarele opere: Psychopathology of Everyday Life, The Interpretation of Dreams, Three Contributions to the Theory of Sex, Wit and its Relation to the Unconscious, Totem and Taboo.

Seminarii

15 iulie este termenul limită pentru înscrierile la Freud lessen (Citește Freud), un seminar pentru a explora scrierile lui Sigmund Freud, care are loc în Viena, la Psihoterapie Academy. Această serie de seminarii se axează pe patru semestre. În ordine cronologică, sunt citite lucrările centrale ale lui Freud, ni se prezintă istoria și poziția lor în cadrul teoriei freudiene și apoi sunt discutate.

Seminarul va începe în toamna anului 2015 și în primul semestru se discută scrierile pî nă în 1910. În al doilea semestru, perioada 1911-1920, în al treilea semestru, 1921-1926, și în al patrulea semestru scrierile lui Freud de după 1926. Sunt identificate probleme cheie pentru fiecare perioadă, și conceptele teoretice specifice. Seminarul se adresează oricui este interesat și poate aduce deja o anumită experiență în lectura lui Freud și este interesat de discuții aprofundate.

Workshopuri

Randal M. Lea organizează DreamTrending Seminar: Recovery Through Dreamwork . Această sesiune didactică analizează pe scurt istoria interpretării visului, explorează și metode de analiză, explorează mituri și credințe despre vise, și oferă exemple de exerciții de grup. Workshop-ul este conceput pentru terapeuții cu experiență dar și pentru cei care au un interes deosebit pentru acest subiect. Un element cheie în aceste exerciții îl constituie valoarea de a lucra cu visele în terapie și înțelegerea oportunităților ratate atunci cînd terapeuții au interes minim sau deloc pentru explorarea visului.

Pe site-ul d reamtemple.net ni se oferă o istorie a explorării originilor foarte îndepărtate ale terapiei prin vis. Ni spune că au existat trei sau patru sute de Temple ale Viselor în Grecia antică în cele patru secole de dinainte de Cristos. Vizitatorii acestor temple beneficiau de băi, masaj, dar și de ritualuri speciale care „ o prezicere despre sănătate. Preoții din temple care îl serveau pe Asclepius interpretau visul în funcție de viața personală a visătorului. Scopul acestor ritualuri era vindecarea. Apoi Sig mund Freud a pus bazele interpretării viselor în lucrarea sa cu același nume.

Spectacole

În Franța, pe 3 iulie, la Grignan (Collégiale Saint-Sauveur), are loc lectura spectacol Anna 1915, eveniment care se referă la corespondența lui Sigmund Freud cu fiica sa Anna. Anna (1895-1982) este ultima din cei șase copii ai familiei Freud, formată din trei fii și trei fiice. Imaginați-vă cum a trebuit să lupte pentru a deveni "singurul copil" al tatălui său și într-o oarecare măsură moștenitoarea operei sale, pî nă la punctul în care Freud a ajuns să o vadă pe Anna de aceeași vî rstă cu psihanaliza. A fost nevoie de mult talent de la fiică, astfel încît unele din cele trei sute d e scrisori schimbate cu tatăl său să merite să fie consacrate printre cele douăzeci de mii scrise de el.

Grupuri de lectur„

În luna iunie, grupul de lectură Sigmund Freud din cadrul Asociației Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și Familie a început studiul scrierii Studii despre sexualitate . Discuțiile s-au deschis pentru luna iunie cu articolul Sexualitatea în etiologia nevrozelor și vor continua și cu alte scrieri ale lui Freud. În luna mai s-a discutat despre Cuvî ntul de Spirit și raportul său cu inconștientul.

Alte evenimente

Un si te de turism din Cehia ne recomandă vizitarea Muzeului Sigmund Freud din Pribor. Pentru a-l înțelege mai bine pe tatăl psihanalizei e necesar să-i vizităm locul nașterii și mediul în care a crescut.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa