Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iulie 2016

Prelegeri

În Australia, The Johnson Collection din Melbourne organizează Dream On: Jung and Freud with Sophie Errey . Evenimentul care are loc pe 13 iulie va explora gîndirea diferită dar în același timp și legă turile stabilite între sistemele lor de gîndire legate de vis. Interpretarea viselor de Sigmund Freud și dezvoltarea ideilor de inconștient colectiv și simbol arhetipal de către Jung au influențat profund cultura la toate nivelele, atît cultura popularăt și cea sofisticată, intelectuală.

***

Pe 26 iulie, la Universitatea din Melbourne, facultatea de arte, are loc prelegerea profesorului Joy Damousi despre Interpretarea viselor de Sigmund Freud. Visele ne-au fascinat de milenii, și au fost c ercetate de oameni de știință, neurologi și filozofi încă dinaintea apariției cărții lui Freud. Freud însă a transformat modul nostru de a înțelege și analiza visele: el ne învață că visele au sens, ba chiar ne ajută la înțelegerea inconștientului și au valoare terapeutică.

***

La Upstate Medical University, State University of New York, pe 28 iulie se va ține prelegerea Sigmund Freud and the Oedipus Complexity. Stephen Wilson, lector la Oxford University, susține că și ne arată cum complexul Oedip se află în centrul teoriilor psihanalitice. I nclusiv psihanaliza contemporană începe să-l recunoască din nou.

Dezbateri

Wiener Arbeitskreis für Psychoanalyse organizează IPSO-Tagung: Beyond Zero - Debating the death drive today. Dezbaterea va avea loc două zile la rînd, pe 1 și pe 2 iulie.

Workshopuri

WPF Therapy Limited din Londra organizează pe 2 iulie workshop-ul Shame and its sisters - A psychoanalytic understanding of shame. Va fi o ocazie pentru a discuta despre diferitele dezbateri pe tema rolului rușinii în psihanaliza clinică.

Cărți

Viața mea și psihanaliza de Sigmund Freud se numără printre primele apariții din colecția Autobiografia lansate, de curînd, de editura Herald.

***

Carlo Bruni publică volumul al doilea The Cornerstones of Psychoanalysis la Australia's Local Book Centre. Volumul poate fi comandat înaintea apariției. El explo rează opera și munca psihanalitică a lui Freud la sfîrșitul secolului al XIX-lea, în contextul practicilor medicale și sociale.

Diverse

Pe site-ul hotelului Bemelmans Post din Tyrol vedem informații despre Sigmund Freud și șederea lui în acest hotel, de unde îi scria la începutul lui septembrie 1911 lui Jung despre frumusețile și confortul podișului Ritten. În 1911, Freud a petrecut lunile august și septembrie și la acest hotel, împreună cu familia. Acolo a scris primul eseu din cele patru din opera sa Totem și Tabu - Asemănări între viața psihică a sălbaticilor și nevroticilor.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa