Sigmund Freud > Noutăți

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Iulie 2017

Cărți

La Editura Cartex a apărut cartea Sigmund Freud, Vis și interpretare. Din descrierea căr ții, din studiul introductiv de Lucian Pricop, este vorba de un "Rezumat, capitol suplimentar, lucrare de popularizare, mic expozeu de psihanaliză a visului", și, "Totuși, contrar aparenț elor, acest text de cîteva zeci de pagini nu este doar un erzat al teoriei visului ci un studiu în sine, pentru că aici este expusă cu claritate metoda care permite înțelegerea visului ca parte a inconștientului."

***

După biografia lui Freud, de Elisabeth Roudinesco, apar două cărți despre Freud: una de autorul Joel Whitebook: Freud: An Intellectual Biography, și a doua, Cold War Freud, de Dagmar Herzog. Cartea lui Whitebook nu este exhaustivă; ea oferă însă informații bine-documentate ș i în ordine cronologică despre teoriile cele mai importante dezvoltate de Freud, și, de asemenea, despre cele mai importante legături intelectuale, cu Wilhelm Fleiss în anii 1890 și Carl Jung la începutul anilor 1900. Cartea lui Herzog se ocupă de istoria psihanalizei și a implicării politice a acestei știinte in perioada dintre cel de-al doilea r ăzboi mondial și anii 1990.

***

Psihologia sărbatorii de Sigmund Freud este disponibilă gratuit, online, pentru lectură , în limba franceză: https://www.atramenta.net/lire/psychologie-de-la-fete/29426

Conferințe

Deadline-ul pentru trimiterea unei propuneri de articol pentru conferința internațională ICPTSF 2017: 19th International Conference on Psychoanalytic Theory and Sigmund Freud, organizată în Melbourne, Australia, pe 29-30 noiembrie 2017, este luna iulie. Detalii la: https://www.waset.org/conference/2017/11/melbourne/ICPTSF

Workshop-uri

Interpretarea viselor este titlul seminarului ținut de Clive Sutton, lector în psihologie la Truro College. Evenimentul are loc între 27-30 iulie în Cornwall, la St Germans. Membrii din public vor fi invitați să se ofere voluntari pentru interpretarea propriilor vise ajutați de Sutton și apoi vor avea ocazia să ajute la interpretarea viselor altor membri.

***

În cadrul Școlii de vară a Universității Sigmund Freud din Viena din 3-7 iulie, vor avea loc, printre alte prelegeri, și ateliere despre concepte și metode de tratament psihanalitice, precum și despre interpretarea viselor dup ă metoda freudiană.

--
Pagină de Ana Drobot.

Nouăți


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenții

Dicționar

Bibliografie

Recenzii

Referințe

Mărturii

Imagini

Psihanaliza

Caută =>>

Contact

© 1998-2019, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa