Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Actualitatea Freud și psihanaliza

- iulie 2019 -

Sigmund Freud

Conferin„

The Psychoanalytic Core: Encountering and Speaking to the Unconscious este o conferin„21 iulie, „The International Journal of Psychoanalysis (1920„concentra pe trăsăturile fundamentale care alcătuiesc esen„psihanalizei.

***

Colloque Psychanalyse et Litterature - Regards d'ecrivains sur la clinique contemporaine are loc la Universitatea Jean Jaures, din Toulouse, pe 4 și 5 iulie.

Congrese

Al Cincilea Congres European de Psihanaliză are loc la Square Brussels Meeting Center, pe 13 „

***

Al 20-lea Congres Anual al Societă„ Neuropsihanaliza are loc pe 11-20 iulie, la Bruxelles. Congresul dore„instinctele, sexualitatea „perspectivă teoretică prin care se urmărea desexualizarea. Nu se recuno„umane. Desigur, se urmăre„Detalii la: https://npsa-association.org/events/npsa-congress-brussels-2019/

Grupuri de lectură

Lecturi ghidate din operele lui Sigmund au loc pe 3 iulie, organizate de Asocia„

Diverse

Potrivit căr„Freud: A Life for Our Time, Sigmund Freud a avut un număr de „exemplu, în 1907, pe Max Eitingon îl trata în timp ce se plimbau împreună seara.

***

Articolul intitulat The Intimate Letters of Sigmund Freud de Eran Rolnik (publicat la https://www.haaretz.com/world-news/.premium.MAGAZINE-the-i ntimate-letters-of-sigmund-freud-1.7417120 pe 29 iunie 2019) este o analiză a modului în care părintele psihanalizei vedea rolul scrisorilor sale în via„oricare corespondent, acesta din urmă neavând impresia că Freud îi făcea o favoare răspunzându-i. Scrisorile sale sunt documente concise, care ne pot face să ne punem întrebări precum "Ce este gîndirea?" sau "Ce este sinceritatea?" El nu se concentrează pe imposibilitatea comunicării cu adevărat prin scrisori, ci pe limitarea cunoa„confesiunilor lui Augustin, Goethe „

--
Pagină de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa