Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - August 2011

 

Filme

Sigmund Freud și filmele. Deși s-au făcut filme despre Sigmund Freud (ultimul fiind A Dangerous Mind - 2011), lui Freud nu-i plăceau filmele. În 1925, Samuel Goldwyn îi propune lui Freud să scrie scenariul unei povești de dragoste de succes. Pentru Goldwyn, Freud era cel mai mare specialist în dragoste din lume. Freud refuză pînă și întîlnirea cu el. Peste un an, Hans Neumann și G.W. Pabst îi abordează pe Karl Abraham și Hanns Sachs pentru a face primul film despre psihanaliză. Încă o dată, Sigmund Freud refuză să coopereze. El nu merge nici să vizioneze filmul, Secrets of the Soul (1926).

Cărți

O nouă ediție, în traducere franceză după scrierea lui Freud, Inhibition, symptôme et angoisse, apare pe 15 august 2011 și se poate cumpăra de pe site-ul Amazon înainte de publicare. Detalii la:

http://www.amazon.ca/Inhibition-sympt%C3%B4me-angoisse-nouvelle-%C3%A9dition/ dp/2130588670/ref=sr_1_4?s=books&ie=UTF8&qid=1312197014&sr=1-4

Pînă la 10 august 2011 e deschisă licitația pe Ebay pentru A Young Girl's Diary (Classic Vintage Book) de Sigmund Freud. Detalii la:

http://www.ebay.co.uk/itm/CLASSIC-VINTAGE-BOOK-Young-Girls-Diary-Sigmund-Freu d-/180703853197

Alte evenimente

Au trecut 110 ani de la prima ediție a volumului Despre vis de Sigmund Freud. Volumul a apărut din dorința de a pregăti o variantă a Interpretării viselor care să fie pe înțelesul unui public mai larg. Freud știa că teoriile sale nu aveau cum să fie acceptate prea ușor.

Visele ca dorințe deformate și împlinite în spatele diferitelor forme de cenzură morală sunt explicate de Freud în acest volum: "Dacă noi concepem conținutul visului ca pe reprezentarea unei dorințe împlinite și îi explicăm obscuritatea lui prin modificările operate de cenzură asupra materialului refulat, nu ne mai vine greu nici să deducem funcțiile visului. Într-o stranie opoziție cu faptul că se spune că somnul este tulburat de vise, noi trebuie să recunoaștem visul drept gardian al somnului".

***

În arhivele BBC există înregistrări cu mari gînditori ai secolului XX, printre care se află și Sigmund Freud. Aceasta este și singura înregistrare a vocii lui Freud, realizată în 1938, la 82 de ani.

Documentarul Great Thinkers: In Their Own Words se poate urmări și online, la: http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b012z69b/Great_Thinkers_In_Their_O wn_Words_Human_All_Too_Human/

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa