Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - August 2014

"Există infinit mai mulți oameni care acceptă civilizația ipocriți decît oameni cu adevărat și real civilizați" (FREUD)

  • Dezbateri

La Café Philo, din satul Salleboeuf, pe 4 august, vor avea loc dezbateri despre Freud. Pentru eveniment este anunțat un citat din Eseurile de psihanaliză ale lui Freud: "Il existe infiniment plus d'hommes qui acceptent la civilisation en hypocrites que d'hommes vraiment et réellemnent civilizes".

***

Cercul Sigmund Freud are activități la Ambasada Austriei din Alger.

  • Cursuri

La U3A Naturaliste University of the Third Age din Busselton WA va avea loc un curs Freud pentru începă tori. Prima întîlnire a fost pe 23 iulie. Formatul acestui curs este încă în lucru, ș i se anunță o serie de aproximativ opt discuții pe teme psihanalitice, teorie ș i practică. Detalii la: http://www.u3anaturaliste.com.au/freud-for-beginners

  • Alte evenimente

Pe 6 august, pe Myrtle Avenue, Stockholm Bushwick, NY au loc o prelegere și o discuție pe tema psihanaliză și politică . Perspectiva lui Freud asupra societății și politicii a fost descrisă drept pesimistă. Psihicul a fost descris ca plin de sentimente de agresiune și vinovăție în cadrul vieții sociale. În același timp, psihanaliza a dat posibilitatea unei mai bune în țelegeri a individului. Printre scrierile propuse spre lectură pentru a participa la discuții se află Group Psychology and the Analysis of the Ego de Sigmund Freud.

***

Site-ul The European Graduate School pune la dispoziț ie texte gratuite ale lui Sigmund Freud, împreuna cu o biografie a sa: http://www.egs.edu/library/sigmund-freud/articles/

***

Orașul Viena este prezentat pentru vizitatori ca fiind orașul lui Freud. Turul organizat conține elemente din istoria lui Freud și a psihanalizei. Turul începe de la Muzeul Sigmund Freud, locul unde pă rintele psihanalizei a trăit și lucrat timp de 47 de ani. Istoria psihanalizei va fi urmărită în compania unui expert, care va vorbi în sala de așteptare ocupată odinioară de pacienții lui Freud. Urmează vizita în campusul Spitalului General din Viena, locul unde Freud ș i-a început cariera. Apoi, o trecere pe lîngă Narrenturm, un azil pentru bolnavii mintal din secolul 18, prilej cu care se va contextualiza istoria și progresul atitudinilor față de bolile mintale. După o plimbare prin parcul Sigmund Freud, turul se va sfîrși la Café Landman, una din preferatele lui Freud și intelectualilor sfîrș itului de secol.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa