Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - August 2015

 

Expoziții

La Muzeul Freud din Viena, cu ocazia anivers„străzii Ringstrasse, se organizează excursii rutiere pe urmele lui Sigmund Freud, între 1 mai și 30 septembrie.

Conferințe

La Universitatea din Ghent (Belgia), între 21 și 23 august are loc conferința On Transference: The Thirteenth Annual Conference of Affiliated Psychoanalytic Workgroups.

Filme

On the Marriage Broker Joke, un film de animație, din SUA, 1978, cu durata de 17 minute și 30 de secunde a fost creat pe tema unei glume citate de Freud în Wit and Its Relation to the Unconscious. Gluma este despre un personaj care destramă c„asemănătoare ca structur„ inversare. Toate aceste procese se regăsesc în film.

Articole

Articolul Sigmund Freud's Psychoanalytic Drawings Show How He First Visualized the Ego, Superego, Id and More de pe openculture.com ne prezint„ele eului, sîngelui și supraeului, realizate de părintele psihanalizei. Ce este important la aceste schițe este c„științele neurologice către o științ„sinelui și supraeului datează din 1933.

Schițelor lui Freud le-a fost dedicat„From Neurology to Psychoanalysis: Sigmund Freud's Neurological Drawings and Diagrams of the Mind, de Lynn Gamwell și Mark Solms.

Schi țele prezentate în articol sînt de la o expoziție din 2006, de la New York Academy of Medicine, la aniversarea a 150 de ani de la nașterea lui Freud. Tot cu aceast„și schiț e din 1921, din Group Psychology and the Analysis of the Ego, și din 1898, aceasta din urm„pentru The Psychical Mechanism of Forgetfulness.

Grupuri de lectur„

La Nashville Public Library, din SUA, între 1 si 4 august, se va discuta despre Why War? de Sigmund Freud.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa