Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - August 2016

Grupuri de lectură

Grupul de lectură Freud din Frankston, Australia, organizează pe 1 august o discuție centrată pe textul Psihopatologia vieții cotidiene (1901), din volumul VI al Standard Edition Sigmund Freud.

***

Grupul de lectură Bay Bridge Freud din Oakland, CA, organizează, pe 4 august, o întî lnire la BitterSweet Café. Aceasta este a două întîlnire a grupului. Acum se dorește citirea părții a doua din The Freud Reader de Peter Gay. Operele selectate pentru discutat sunt: Interpretarea viselor, Despre vise, Trei eseuri asupra teoriei sexualității. Despre cazul Dora și alte opere se va discuta în cursul celei de-a treia înt îlniri.

Cărți

A General Introduction to Psychoanalysis de Sigmund Freud poate fi luată gratis în ediția pentru Kindle p înă la 31 august. Detalii la: https://www.amazon.co.uk/General-Introduction-Psychoanalysis-Sigmund-Freu d-ebook/dp/B006IZ8VJI

Cursuri

Cursul Introduction to Law and Psychology organizat de Simon Fraser University are ca punct de plecare faptul că în 1906, Sigmund Freud a declarant, într-un discurs pentru judecătorii din Austria, că psihologia se poate aplica în sistemul legal.

***

Un curs intitulat Introducere în psihologia inconștientului are loc la București, între 16-18 august, și e organizat de Fundația Calea Victoriei. Cursul cuprinde trei teme mari: bazele psihologiei inconștientului (Freud, Adler, Jung), structura și dinamica inconștientului și căi de cunoaștere a propriului inconștient. Detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/introducere-în-psihologia-inconștientului/

Spectacole

Pentru a înțelege mai bine relația cuvintelor de duh cu inconștientul, comedianul stand-up Alex Sergeant, fost lector universitar, urmează să ne prezinte conceptele psihanalizei într-un mod care ne va amuza și ni le va și clarifica. Spectacolul va avea loc în perioada 1-28 august la Camden Fringe.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa