Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - August 2017

Cursuri

Între 29 august și 11 decembrie, la Duke University Medical Center, are loc un curs format din 16 lecții, Thinking Psychoanalytically: The Basics. Scopul cursului este de a oferi studenților un vocabulary esențial și cunoștințe elementare din perspectivă clinică și a științelor umaniste prin prisma psihanalizei.

Cărți

Din 11 august este disponibil cartea corespondenței Freud-Jung pe site-ul amazon.in. The Freud/Jung Letters - The Correspondence between Sigmund Freud and C.G. Jung (Bollingen Series) este o ediție prescurtată, de William McGuire, care face în așa fel încît corespondența dintre Freud și Jung să fie accesibilă unui public larg. Cartea e o reproducere a ediției definitive ale lui William McGuire, însă nu conține și aparatul critic al ediției originale. În 1906, Freud accepta atît argumente pentru susținerea teoriilor sale, cît și corecturi din partea lui Jung. În opt ani de zile, tonul corespondențelor lor se va schimba dramatic, reflectînd diferențele crescînde în abordărilor lor asupra teoriei și practicii psihologiei și psihanalizei. Discuțiile în contradictoriu, cuprinse aici, au dus la ruperea relației celor doi ca mentor și student.

***

În august apare romanul Detectivul lui Freud de Olivier Barde-Cabuçon la editura Babel noir. Acțiunea are loc în 1911, la Paris. Cu ocazia congresului Asociației Psihanalitice Internaționale, tînărul doctor Du Barrail este angajat de Sigmund Freud în persoană pentru ancheta morții misterioase a unuia din confrații lor, găsit strangulat pe canapeaua pentru ședințe de analiză. Sprijinit de Carl Jung, celebrul psihiatru și Max Engel, un detective Marxist, Du Barail pornește în căutarea adevărului. O incursiune în începuturile istoriei psihanalizei.

Expoziții

La Strasbourg se pot vizita, din 6 iulie pînă pe 30 august, arhivele New Yorker în cadrul expoziției On the Couch. Sigmund Freud. Operele lui Freud despre glume și simțul umorului sunt și astăzi considerate drept importante scrieri pe această tema.

Proiecții de filme

Pe 25 august se poate viziona filmul Freud (1962) la UCLA Hammer Museum, Billy Wilder Theatre în cadrul evenimentului John Huston: A Retrospective.

--
Pagină de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa