Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

 

  • Expoziții

Între 5 august și 13 septembrie 2009, la Freud London Museum, are loc expoziția Myths in Mind. Aceasta oferă vizitatorilor ocazia de a privi de aproape cele mai prețioase antichități ale lui Freud, și, de asemenea, să le plaseze în contextul căruia îi aparțin.

Freud a fost un colecționar avid și s-a înconjurat, în biroul său, de obiecte prețioase aparținând unei varietăți de culturi.

De asemenea, mai este și o a doua expoziție, Freud in His Time: Freud's Diary Notes 1929-1939, care oferă contextul mai larg al vieții și operei sale, precum și al pasiunii lui pentru călătorii și colecționarea de antichități.

  • Conferințe

Pe 25 august 2009, la Freud London Museum, Sander Gilman va vorbi pe tema Obesity, Psychoanalysis, and Contemporary Society ( Despre obezitate, psihanaliză și societatea contemporană). Gilman este istoric cultural, cercetător al psihanalizei freudiene și autorul unei cărți, Fat „Cultural History of Obesity . Cartea este despre obezitate, o boală ce amenință lumea modernă. Autorul face o istorie culurală, fiind preocupat de semnificațiile culturale care au fost atașate obezității de-a lungul timpului și cu explorarea implicațiilor acestora pentru societate.

  • Spectacole

Piesa lui Mark St. Germain, Freud's Last Session, revine, în perioada 14-30 august 2009, la   Barrington Stage Company, BSC Stage 2 theatre, Pittsfield. Freud și Lewis vor mai dezbate chestiunea existenței lui Dumnezeu, la cererea patronilor, pentru niște spectacole în plus. Pentru aceasta însă a fost anulată producția BSC Musical Theatre I'll Be Damned.

Mark St. Germain a creat o întreagă piesă formată dintr-un singur act pornind de la o întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă Sigmund Freud și C.S. Lewis s-ar fi întâlnit?

Ideea i-a venit datorită unei cărți scrise de Dr. Armand M. Nicholi Jr., The Question of God. Pe scurt, este vorba despre o întrebare, dacă există sau nu Dumnezeu, la care Lewis a răspuns da, iar Freud nu. Pentru piesa sa, St. Germain va dezvolta aceste răspunsuri printr-o serie de argumente, cuvinte de spirit, dar și prin alte întrebări, multe din acestea fiind preluate din scrierile celor două personalități.

Martin Rayner a jucat rolul lui Sigmund Freud aflat pe moarte, iar Mark H. Dold rolul tânărului C.S. Lewis.

  • Alte evenimente

Până la data de 6 septembrie 2009 este prezentată la sala J a bibliotecii de studiu de a Bibliothèque Nationa le France o selecție de 13 scrieri centrate pe operele lui Freud și în special asupra corespondenței sale. Aceasta cu ocazia aniversării a 70 de ani de la moartea lui Sigmund Freud.

--
Pagină realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa