Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Septembrie 2010

 

  • Filme

La Freud Museum din Londra va avea loc pe 14 septembrie proiecția filmului 1919, cu un discurs introductiv al regizorului Hugh Brody care va avea și un dialog cu psihanalistul ș i analistul de film Andrea Sabbadini. Ei vor oferi răspunsuri la întrebările spectatorilor după vizionarea filmului.

1919 (1985) este un film despre Sophie Rubin și Alexander Scherbatov, despre care se spune că ar fi ultimii pacienți în viață ai lui Sigmund Freud. Hugh Brody ș i Michael Ignatieff au creat personajele bazîndu-se pe două din cazurile descrise de Freud, au inventat nume pentru aceste personaje și au plasat acțiunea laViena, în 1970.

Sophie Rubin (Maria Schell) se întoarce la Viena după exilul in SUA pentru a-l gă si pe Alexander Scherbatov (Paul Schofield), un aristocrat rus. Cei doi își povestesc amintirile din 1919, menionînd confesiunile pe canapea ș i impactul nazismului asupra vieții lor.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

  • Prelegeri

Pe 23 septembrie are loc, la Muzeul Freud din Londra, prelegerea lui Gary Lachman, Freud, Jung, and the Black Tide of Mud. Prelegerea va fi centrată pe relația lui Freud și Jung cu fenomenele oculte, cum a afectat acest subiect relația lor. Freud, deși a oferit explicații științifice pentru fenomenele oculte, avea totuși o atitudine ambivalentă față de acestea. Cît despre Jung, deși azi e asociat cu fenomenele oculte, cu misticismul, și-a informat cititorii că el nu era un mistic. Aceast ă prelegere are loc la data împlinirii a 71 de ani de la moartea lui Freud.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

  • Spectacole

Pe 29 septembrie, la Freud Museum din Londra, are loc o seară muzicală Dr Freud's Cabaret inspirată de un viitor spectacol de teatru. Charlotte Grieg și Anthony Reynolds prezintă un set de cîntece din acel spectacol de teatru. Cîntecele fac auzite vocile primilor pacienți ai lui Freud, spre exemplu Anna O., Dora, Omul cu lupii, Omul cu sobolani, Micul Hans, prezentînd experiența trăită de aceș tia. Charlotte si Anthony vor cînta solo și în duet, acompaniindu-se la pian, chitară ș i clarinet. Va fi o scurtă sesiune de întrebari și răspunsuri după concert.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

  • Cursuri

Între 30 septembrie si 16 decembrie are loc un curs la Freud Museum din Londra, Introducing Freud at the Freud Museum, despre teoriile lui Sigmund Freud și cum au fost acestea dezvoltate. Cursul va avea loc seara.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

--
Pagină realizată de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa