Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Septembrie 2012

 

Articole

Numă rul pe august-septembrie 2012 al revistei The London Magazine include un articol despre Sigmund Freud: The Courage of the Conquistador: Sigmund Freud and the Mapping of the Unconscious. În acest articol, autorul Peter Abbs explorează ideile psihanalistului innovator prin scrisorile lăsate de Freud.

Detalii la: http://www.inpressbooks.co.uk/new-arrivals/the-london-magazine-august-september-2013/

Cărți

O recenzie a cărții Introductory lectures on psychoanalysis by Sigmund Freud, ediția James Strachey, se află pe site-ul youtube la următoarea adresă: http://www.youtube.com/watch?v=I178gWsiFfA

Conferințe

Între 21 și 22 septembrie are loc o conferință, Psychoanalysis in the Age of Totalitarianism, la Londra, la Wellcome Collection Conference Centre din Euston Road. Conferința va reuni istorici, sociologi și psihanaliști pentru a explora impactul celui de-al doilea razboi mondial ș i totalitarismului asupra psihanalizei, precum și al psihanalizei asupra înțelegerii războiului și sistemelor totalitare.

Diverse

Despre Buenos Aires se spune că este nu numai orașul tango-ului dar și al psihanalizei. Buenos Aires poate fi numit chiar și capitala psihanalitică a lumii. Aceasta pentru că există un psihanalist la fiecare 120 de locuitori ai metropolei. Andres Rascovsky e de părere că înclinația pentru asfel de servicii e din cauză că Buenos Aires îi face pe locuitori să sufere. Există chiar ș i un cartier numit "Villa Freud" pentru că există foarte mulți psihanaliști în acest oraș. Faima terapiei psihanalitice este reflectată și în succesul spectacolelor de teatre ș i televiziune.

***

Un omagiu adus lui David Rakoff într-un articol din washingtonblade.com. Rakoff a murit în august și era un eseist umorist celebru care a realizat în Manhattan de Cră ciun în 1996 în vitrina magazinului Barneys New York o replică a biroului lui Sigmund Freud, unde se află inclusiv celebrul personaj Freud. Personajul Freud era jucat de Rakoff, care discuta cu "pacienții" pe care îi invita pe canapea.

***

Pe 11 septembrie are loc un workshop la The Centre for German-Jewish Studies de la Universitatea din Sussex. Este sărb ătorită cea de-a 75a zi de naștere a profesorului Edwards Timms. Timms este cunoscut pentru cercetările sale despre evreii din Viena secolului XX. Datorită metodelor sale inovatoare, Timms a inspirat o nouă generație de cercetători să privească altfel viața și opera unor intelectuali de renume precum Sigmund Freud.

***

Pe site-ul ebay are loc o licitație pentru o medalie de bronz din Franța din anul 1939 cu chipul lui Sigmund Freud. Licitația durează pînă pe data de 25 septembrie.

Detalii la: http://www.ebay.com/itm/Sigmund-Freud-Austrian-Jewish-neurologist-1939-French-bronz e-medal-Duboc-/200811768863

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa