Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Septembrie 2013

Cărți

Pe 23 septembrie este disponibilă pentru comandat înainte de publicare cartea Sigmund Freud's Discovery of Psychoanalysis. Conquistador and Thinker de Paul Schimmel. Cartea explorează legăturile dintre dezvoltarea gîndirii sal și teoriei lui Freud, precum și a călătoriei sale emoționale personale. Cartea ne arată începutul carierei sale ca student la medicină, cercetător și neurolog, ș i apoi ca psihoterapeut. Cartea se concentrează pe perioada critică 1895-1900. Pe parcursul acestor ani, Freud s-a supus procesului care a devenit cunoscut sub numele de autoanaliză, și a dezvoltat nucleul teoriei sale psihanalitice. Bazîndu-se pe scrisorile lui Freud către prietenul și confidentul său Wilhelm Fliess și pe scrieri psihanalitice selectate, în special "visul inje iei Irmei", Paul Schimmel formulează dimensiuni psihanalitice pentru fapte biografice din via lui Freud. În 1900 Freud a scris că el a fost " nu un gînditor", ci "un conchistador". De fapt, a fost ambele, și s-a angajat într-o luptă emoțională pe tot parcursul vieț ii pentru a conecta aceste laturi contradictorii ale personalităț ii sale.

***

Pe 12 septembrie apare cartea lui Freud, Interpretarea viselor, editată de Jean-Pierre Lefebvre. La 70 de ani de la moartea lui Freud, scrierile sale se află î n domeniul public. Editurile Seuil retraduc pe cele mai importante dintre acestea.

Piese de teatru

Piesa de teatru Hysteria va fi jucată la Hampstead Theatre, din Eton Avenue, Londra, din 5 septembrie pînă în 12 octombrie. Este vorba de întîlnirea dintre Freud și Salvador Dali. Piesa este o farsă. Se pune accentul pe revizuirea teoriilor lui Freud despre isterie din momentul în care apare Dali și întrerupe odihna lui Freud din Swiss Cottage.

Cursuri

Cursul History of Psychoanalytic Counseling: The Profession introduce istoria timpurie a psihanalizei și consilierii. Accentul va fi pus pe teoriile dezvoltate, contextul lor istoric și pe aplicarea lor în activitatea de consilier și psihanalist azi. Acest curs va compara ș i contrasta începuturile profesiilor. Psihanaliza a evoluat dintr-un interes pentru psihopatologie, în timp ce consilierea dintr-un interes pentru dezvoltarea normală prin sisteme de învățământ și preocupări profesionale. Cursul explorează aceste rădăcini diferite care au fuzionat în secolul XX cu scopul de a trata diverse grupuri de pacienți. În această perioadă, Freud descoperă "cura prin cuvînt", și dezvoltă teoria motiviei inco tiente. Prin lecturi, studii de caz și discii, studenții vor fi introduși în evolia gîndirii psihanalitice. Detalii la: www.acapnj.org.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa