Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Septembrie 2015

 

rți

Pe 12 septembrie, la University Book Store, Seattle, Washington, are loc lansarea cartii The Interwoven Lives of Sigmund, Anna and W. Ernest Freud: Three Generations of Psychoanalysis, autor Daniel Benveniste. Cu aceasta ocazie se vor citi pasaje din carte si se vor oferi autografe. Cu peste 10 ani în urma, Ernest Freud, singurul din nepotii lui Sigmund Freud care a devenit psihanalist, l-a rugat pe psihologul de la Bellevue, Daniel Benveniste, sa-i scrie biografia. Cartea contine cercetari riguroase, interviuri în exclusivitate, precum si pasaje din documente nepublicate pîna la aparitia cartii. Este descrisa istoria unei familii si a psihanalizei. Cartea lui Benveniste începe cu nasterea lui W. Ernest Freud si contine cronica unei vieti afectate de numeroase pierderi, ambelor razboaie mondiale, si a relatiilor influente cu matusa sa Anna si cu bunicul Sigmund.

Seminarii

De pe 26 septembrie pîna pe 2 octombrie se va tine o serie de seminare intitulata Basic Freudian Concepts, la University of Essex, Londra. Seminarele se adreseaza studentilor care au cunostinte putine sau inexistente despre opera lui Freud. Scopul este de a le oferi studentilor o privire de ansamblu istorica legata de dezvoltarea teoriilor lui Freud pentru a-i pregati în vederea studiilor viitoare ale operei sale. Seminarele vor evidentia interactiunea dintre descoperirile în domeniul clinic ale lui Freud si teoriile sale: vom afla cum modelul sau al functionarii mintii determina observatiile sale si cum observarea fenomenelor clinice îl determina sa faca schimbari în schema functionarii mintii. Printre subiectele adresate în seminare se vor afla: teoria viselor; sexualitatea infantila; teoria instinctelor (pulsiunilor); economia afect-trauma, modelul topografic si structural al mintii; narcisimul si relatia cu obiectele; teoria anxietatii. Fiecare seminar se va concentra pe una sau doua lucrari majore ale lui Freud (texte cheie), care vor fi prezentate si analizate detaliat. Celelalte lucrari pentru fiecare seminar (alte lecturi) se vor adauga discutiei. Studentii vor prezenta, pe rînd, si pe scurt, operele lui Freud studiate.

Spectacole

Pe 12 septembrie, la Walnut Street Theatre, în Philadelphia, e pus în scena spectacolul Freud and His Negro (staged reading). Personajul Sigmund Freud va fi vazut prin perspectiva lui Nabal Price, un psiholog afro-american din Harlem-ul anului 1962, framîntat de ideea ca idolul sau, parintele psihanalizei, nu este asa cum îsi imagina el ca a fost.

Alte evenimente

Pe 19 septembrie e scoasa la licitatie o carte postala scrisa de si cu semnatura lui Sigmund Freud. Detalii pe site-ul: http://www.kollerauktionen.ch/en/experten/autographen/autographen.asp

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa