Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

 

  • Conferințe

Între 6 și 11 septembrie 1909, Sigmund Freud și-a ținut cele cinci prelegeri despre psihanaliză în timpul conferinței de psihologie la Universitatea Clark. Acea conferință a reprezentat cea dintâi recunoaștere academică semnificativă a psihanalizei. În aceeași perioadă din 2009 vor avea loc prelegerile unei conferințe sponsorizate de către Departamentul de Psihologie și Departamentul de Pedagogie și Igienă Școlară din Universitatea Clark. Detalii la http://www.clarku.edu/micro/freudcentennial/history/1909psych.cfm

  • Expoziții

În perioada 16 septembrie - 15 noiembrie 2009, la Sigmund Freud Private University Vienna va avea loc expoziția lui Setsuko Aihara, Images from the Depths. Expoziția este sponsorizată de Sigmund Freud Private University Vienna și face parte din programul "Austria-Japan Year 2009".

***

Între 16 septembrie și 4 octombrie 2009 va avea loc expoziția Einfall: Beyond Spontaneity la Freud Museum din Londra.

Conceptul de freier einfall (asociații libere) se află printre termenii cheie care stau la baza psihanalizei Freudiene.

Artiști și designeri contemporani, care lucrează folosind ceramică și sticlă, adică 18 masteranzi de la prestigioasa School of Applied Arts din Royal College of Art, au fost invitați să creeze ceva ca răspuns, ca reacție la istoria și la materialele bogate existente în și reprezentate de muzeu.

Prin diverse intalații, sculpturi și cu ajutorul unei puneri în scenă provocatoare a unei piese, artiștii vor aduce o provocare practicilor convenționale ale lucratului cu sticla și ceramica, îndemnând vizitatorii să se confrunte cu cele mai ascunse temeri și dorințe.

Artiștii au cercetat și explorat aspecte ale locuinței lui Sigmund și Anna Freud, modul în care își practicau meseria, scrierile lor, precum și colecția extraordinară de obiecte de artă, printre care se află un număr considerabil de obiecte lucrate din ceramică și sticlă.

Prin munca lor, artiștii vor crea relații prin intermediul unor asociații libere neașteptate, își vor face apariția diferite obiecte și ființe, plasate discret prin săli, dar cu toate acestea avându-și sursa în realitatea psihică.

  • Alte activități

În agenda activităților din luna septembrie de la Centre Communautaire Laïque de Belgique, din Bruxelles, se află un curs-seminar de introducere în psihanaliză, incluzând informații și despre viața și opera lui Sigmund Freud. Acest atelier de educație non-formală va începe pe 16 septembrie 2009 și se adresează publicului larg. Printre temele adresate în cadrul atelierului se află următoarele:

    - Cum s-a născut psihanaliza ?

    - Care este contextul istoric, social, cultural, științific, personal și profesional în care Freud a ajuns să fie interesat de pacienții isterici, să creeze o nouă disciplină, psihanaliza, și o teorie a psihicului uman care urma să revoluționeze cultura occidentală?

Vor fi, așadar, abordate în ordine cronologică, într-o manieră accesibilă, conceptele principale ale psihanalizei, dar și dezbaterile pe care le-au provocat și care vor continua să aibă loc.

--
Pagină realizată de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa