Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Octombrie 2012

Expoziții

Între 19 octombrie 2012 ș i 13 ianuarie 2013, Whitney Museum of American Art din New York organizează o expoziț ie de pictură, desene ș i fotografii numită Real/Surreal. De remarcat este că organizatorii subliniază contribuția teoriilor lui Sigmund Freud la suprarealism. De asemenea, ei spun că teoriile lui Freud oferă o descriere perfectă a lucrărilor din această expozi ție care pune sub semnul întrebării distincția dintre realism și suprarealism.

Conferințe și workshop-uri

În perioada 2-9 octombrie sînt organizate , odată cu o croazieră pe Dunăre, detre revista franceză Psychologie Magazine, conferințe și workshop-uri pe teme de psihanaliză pentru toți cei interesaț i.

Grupuri de lectură

Pe Facebook, la https://www.facebook.com/events/208709455925970/ se află o invitație a unui grup de lectură pentru a citi și discuta Civilization and its Discontents de Sigmund Freud. Discuțiile vor dura trei săptămîni și se desfă șoară astfel: pe 21 octombrie se vor discuta paginile 1-30, pe 20 octombrie paginile 31-62, urmînd ca pe 4 noiembrie să se discute despre paginile 62-94. Locația este JJ Bean Woodwards din Vancouver, SUA. Pe pagina de Facebook se afl ă inclusiv un link că tre o versiune online a operei care urmează a fi citită și discutată.

Alte evenimente

Pe data de 7 octombrie, în Honolulu, are loc sărbătorirea premierei producției Freud's Last Session. Cu această ocazie, spectatorii vor putea întîlni actorii acestei producții în cadrul unui dineu la JJ's Bistro and French Pastry Shop.

***

La Muzeul Karpeles din Jacksonville, SUA, are loc în luna octombrie (pe datele de 2, 4, 5, 9, 10, 11 ș i 12 octombrie) un eveniment intitulat Sigmund Freud, în cadrul căruia se va discuta despre teoriile sale psihanalitice, și mai ales despre teoria interpretării viselor, precum și despre interpretarea de c ătre Freud a propriilor sale vise.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa