Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Octombrie 2013

Discuții

Pe 12 octombrie, la Grenoble, la Hôtel Europole, vor avea loc discuții cu André Bolzinger, despre cartea sa Portrait de Sigmund Freud, trésors d'une correspondance (CampagnePremière, 2012).

Proiec ții de film

Pe 1 octombrie, la Théâtre Béryte, IESAV - Campus Des Sciences Humaines, Université Saint-Joseph,Rue de Damas, Beyrouth, are loc proiecția filmului Freud, pasiunile secrete , film de John Huston (1962), urmată de o discuție cu Dr. Chawki Azouri. Discuțiile vor fi despre dimensiunile psihologice și/sau patologice abordate în film.

Detalii la: http://www.lebtivity.com/event/psyne-club-freud-passions-secretes-film-discussion-avec- dr-chawki-azouri

Expoziții

În cadrul Manchester's marathon micro-festival, de pe 5 octombrie, are loc expoziția lui Lili Spain, Break on Through (to the Other Side). Combinînd elemente de ritual străvechi, antropologie, psihanaliză și de auto-hipnoză, lucrarea este o încercare de a ajunge într-o stare sau într-un timp alternativ, și una dintr-o serie de expoziții care marchează centenarul de la publicarea lucrării Totem și Tabu a lui Sigmund Freud.

Documentare

Pe site-ul BBC este disponibil un documentar, Our Dreams: Our Selves - 5. Science and Psychoanalysis: the Recurring Dream of Sigmund Freud.

Lucy Powell explorează viselor și ceea ce credem noi înseamnă o sută de ani de la marea lucrare a lui Sigmund Freud - Interpretarea viselor - apărută în limba engleză. Powell urmărește istoria adesea surprinzătoare a viselor, de la cele mai vechi opere ale literaturii occidentale, la cele ale neurologiei.

Este greu de imaginat acum cât de radicală a fost cu un secol în urmă lucrarea Interpretarea viselor. Bărbații ș i femeile care s-au întins odinioară pe canapeaua lui Freud au venit cu simptome deranjante pe care știința medicală nu le-a putut vindeca.

Cu toate că Powell se întreabă dacă Freud a avut dreptate în legă tură cu visele, documentarul nu numai că informează, dar și convinge prin respectivele informaț ii despre valabilitatea teoriilor lui Freud privitoare la vis.

Documentarul poate fi urmărit la adresa: http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b03bg4vr/Our_Dreams_Our_Selves_Science_and_P sychoanalysis_the_Recurring_Dream_of_Sigmund_Freud/

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa