Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Octombrie 2017

Seminare

Oxford Research Center for Humanities organizează seminarul despre Sigmund Freud și inconștient pe data de 26 octombrie. Se va discuta despre opera lui Freud, Inconștientul , din volumul 14 Standard Edition/volum 11 Penguin Freud Library. Printre întrebările la care se caută r ăspunsuri sunt: Ce este inconștientul? Care este dinamica sa? Ce perspective oferă psihanaliza asupra vieții interioare? Seminarul va consta într-o prezentare urmată de o discuție.

***

Ecole de psychanalyse Sigmund Freud organizează, pe 15 octombrie, un seminar despre psihanaliza clinică.

***

Asociația psihanalitică Apres-Coup organizează seminarul despre cazurile clinice ale lui Freud, pe 25 octombrie.

Prelegeri

Freud and Jung: A Fascinating Friendship este tema prelegerii organizate pe 13 octombrie, în Winnetka. Freud și Jung au fost prieteni între 1907 și 1913, dar apoi nu și-au mai vorbit niciodată . Se va discuta despre modul în care teoriile lor ne afectează astăzi gîndirea. Se încearcă și căutarea unui răspuns la întrebarea: Ce anume a dus la ruptura dramatică în relația lor?

Conferințe

Conferința Paradigmatic Figures of Psychoanalysis din Zürich are loc între 23 și 25 octombrie. Se are în vedere statutul excepțional al lui Freud în cadrul științelor umaniste și sociale începînd cu anii 1900. Psihanaliza a influențat producția literară, iar teoriile psihanalitice au avut o legătură strînsă cu mitologia și literatura, și în special cu textele literare din secolul al XIX-lea. Tragedia antică și personajele sale au avut un rol important în definirea complexului Oedip.

***

În cadrul conferinței Dickens Day organizată la Londra, pe 14 octombrie, se va discuta și despre relațiile dintre operele lui Dickens și teoriile lui Freud despre inconștient.

--
Pagină de Ana Drobot.powered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa