Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - noiembrie 2011

 

Expoziț ii

Pînă la data de 13 noiembrie se poate vizita expoziția Slovenian Art on a Date with Sigmund Freud, la Universitatea Sigmund Freud din Viena. Este vorba de lucrările artiștilor Dreja Novak, Irena Kazazic, Matjaz Strazar, Natača Trbanc, Petra Jersin, Suncan Stone și Ziga Bratos.

Detalii la: http://www.sfu.ac.at/index.php?page=5&article=332

***

Între 16 noiembrie 2011 și 5 ianuarie 2012, are loc la Muzeul Sigmund Freud din Londra o expoz ie de covoare orientale inspirate de coleia lui Sigmund Freud. Autoarea expoz iției este artista franceză Anne Deguelle. Expoziția a pornit de la fascin ia unui covor oriental cu decorațiuni, un Qashqa'i, care și acum acoperă canapeaua lui Freud.

Detalii la: http://www.medicalmuseums.org/Freud-Museum/

Filme

Pe 5 noiembrie se lansează în România filmul A Dangerous Method. În SUA se lansează pe 23 noiembrie. Este un film istoric despre nașterea psihanalizei, despre relația dintre Carl Jung și Sigmund Freud, o relație plină de dispute și contradicții al căror rezultat va fi uimitor. Filmul se desfășoară la sfîrșitul primului Război Mondial. Sabina Spielrein, una dintre primele femei psihanalist, ucenica lui Jung constituie încă un motiv de discordie între Jung și Freud.

Licitii

Pe 9 noiembrie se încheie licitația pentru o fotografie a lui Sigmund Freud, semnată de Freud, în perioada cînd era foarte respectat. Este vorba de un portret din 1925, 8.75 x 11.5, pe care scrie, în ge rmană: "Domnișoarei Thelma Steiner, ca amintire din partea unui vechi prieten al tatălui dvs., Sigmund Freud, mai 1925."

Alte evenimente

Între 14 și 20 noiembrie are loc Vienna Art Week 2011, Reflecting Reality. Este vorba de strategii de comunicare interdisciplinare între artă și știință, centrate pe reputația Vienei ca oraș al psihanalizei. Directori de muzeu, critici și artiști se întîlnesc cu personalităț i ale lumii artistice din Viena pentru a schimba opinii despre curentele actuale din domeniul artei.

***

În luna noiembrie se pot vizita arhivele și biblioteca Muzeului Sigmund Freud din Londra . Vizitatorii pot vedea fotografii, scrieri și obiecte care nu au mai fost prezentate publicului larg.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa