Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Noiembrie 2012

Filme

Starring Sigmund Freud este un film de 28 de minute (2012), produs de DOCUMENTA, despre puțin cunoscuta cariera în film a lui Freud, sau mai bine zis a personajelor inspirate de acesta. Bazat pe un eseu de John Menick publicat în Frieze în 2011, filmul reprezintă o colecție de apariții ale personajului Sigmund Freud la televiziune și în cinema, de la personajul creat de regizorul John Huston pînă la personajul Freud din Star Trek.

Conferințe

First Global Conference on Sport: Probing the Boundaries în Salzburg, Austria. „Football Cultures and Communities, va fi prezentat un articol intitulat Intolerance and Violence among Spectators: Towards a Psychosocial Explanation, al cărui autor este Andy Harvey de la Birckbeck College, UK. Ceea ce este interesant la acest articol este ca vorbește și despre perspectiva lui Freud, și anume despre dinamica psihică ce păstrează uniți indivizii unui grup, creează regulile grupului, asigură continuitatea și stabilitatea acestuia sau duce la dispariția lui. Freud a subliniat importanța liderului într-un grup: prin identificarea cu liderul, membrii grupului își păstrează unitatea. În situația spectatorilor unui meci de fotbal, de obicei nu există un singur lider și de aceea se poate ajunge la haos.

***

În cadrul programului The Psychoanalytic Act and Creation, care are loc la New York, pe 9 noiembrie se află prezentarea How to Read a Work of Art. Este vorba despre înțelegerea metodelor pentru abordarea unei opere de artă. Vor fi prezentate și consecințele etice și clinice ale acestor metode. Se pornește de la ideea că artistul îl poate învăța ceva pe psihanalist.

Detalii la: http://www.apres-coup.org/AC%20program%2012-13%20for%20web%20v5 .pdf

Articole

Se observă o creștere a preocupării pentru psihanaliză în viața de zi cu zi. În acest articol, Eva Pirosca scrie despre stadiile de dezvoltare a copilului:

http://www.qbebe.ro/psihologie/dezvoltare_emotionala/sigmund_freud_si_stadiile_de_de zvoltare_a_copilului

Resurse

Pînă pe 30 noiembrie poate fi testată gratuit o arhiva PEP Web cu publicații electronice despre psihanaliză. Aceasta include accesul complet la 46 de jurnale de psihanaliză, precum și la cele 24 de volume ale ediției standard cu opere complete de Sigmund Freud.

Detalii la:

http://www.ed.ac.uk/schools-departments/information-services/services/library-museum-g allery/finding-resources/library-databases/e-resources-trials

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa