Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Noiembrie 2013

Prelegeri

Pe 9 noiembrie are loc prelegerea Guild Annual Lecture: Neville Symington - The Essence of Psychoanalysis, la Governors Hall Complex din St. Thomas Hospital, Westminster Bridge Rd., Londra. Este vorba de reflec țiile unui psihanalist după o viață de gîndire ș i experiență, despre ce este mai important și mai puțin important în psihanaliză .

***

De pe 11 pînă pe 17 noiembrie, la Centrul de Psihanaliză din San Francisco, au loc prelegerile profesorului invitat Claudio Laks Eizirik, analist formator și supraveghetor de la Institutul de Psihanaliz ă Porto Alegre din Brazilia. Printre subiectele prelegerilor sale se află dinamica transferului la Sigmund Freud.

***

Pe 14 noiembrie, la Lyon, Joël Clerget va ține unul din seminariile sale despre lectura textelor psihanalitice. Scrierile lui Clerget încearcă să explice practica psihanalizei clinice, gîndurile pe care aceasta o inspir ă și înțelegerea pe care o aduce. 

Piese de teatru

Pe 16 noiembrie, la Ecclesiax, de 9th Hour Theatre Company din Canada, este jucată piesa Freud's Last Session. Pe site sunt oferite informații despre piesă, printre care și un documentar despre The Question of God de Dr. Armand M. Nicholi din care este inspirată piesa. Mai sunt disponibile informaț ii despre puneri în scenă anterioare ale piesei. Detalii la: http://www.9th-hour.ca/the-stories/the-2013-season/freuds-last-session/

Grupuri de lectură

În Emeryville, California, are loc o discuție despre un roman de ficțiune psihologică, The White Hotel de D.M. Thomas, în care îl găsim personaj pe Sigmund Freud tratînd un caz al unei femei care nu a putut fi ajutată de medicina clasică în aflarea cauzelor unor dureri fizice.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa