Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Noiembrie 2014

  • Prelegeri

Pe 14 și 15 noiembrie au loc la Psychoanalytische Akademie din Viena dou ă prelegeri pe tema inconștientului în cultură și societate. Prelegerile continu ă seria începută în 2014 despre inconștientul individual și colectiv. În noiembrie, atenția se va concentra pe inconștientul colectiv.

  • Grupuri de lectură

În cadrul evenimentelor organizate de Libre Association Freudienne, în luna noiembrie, se numără lectura unor texte fundamentale ale lui Sigmund Freud. Astfel, pe 18 noiembrie, la Paris, are loc lectura textului Eul și sinele, iar pe 26 noiembrie, la Colombes, a textului Interpretarea viselor, urmate de discuții. Pe 12 noiembrie are loc la Paris o discuție despre teoria și practica conducerii curei.

***

Printre seminariile de lectură conduse de Joël Clerget la Lyon se număr ă și acela centrat pe lucrarea Problema economiei masochismului 6 noiembrie este una din datele la care se va discuta acest text.

  • Programe radiofonice

Pe 15 noiembrie are loc un program radiofonic intitulat Die Fackel-Neurose de Gerhard Naujoks pe wdr3.ge. Este vorba de povestea dr. Wittels redată în chip de farsă vieneză. Dr. Fritz Wittels a fost un susțină tor convins al psihanalizei și, se spune, un om de mare talent. Ca psihanalist, a fost acceptat în cercul ilustru al lui Freud. Wittels l-a întîlnit pe Karl Kraus, cu care a și împărțit iubirea unei tinere. Kraus, cu limba sa ascuțită, a tipărit cu rînd o carte cu aforisme despre Wittels, pentru a se răzbuna. Freud simte că reputația cercului său este în joc din cauza acestei cărți.

  • Alte evenimente

Pe 1 noiembrie, la Universitatea Denver, patru terapeuți cunoscuț i vor citi scrisori selectate din corespondența dintre Freud și Sandor Ferenczi. Se va sublinia istoria terapiei prin cuvînt. Dupa citirea scrisorilor, prezentată ca un dialog dramatic, urmează o discu ție condusă de un moderator.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa