Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Decembrie 2010

 

  • Conferințe

Pe 3 și 4 decembrie 2010 are loc o conferință despre Freud, A Conference on Sigmund Freud and 20th Century Culture la Universitatea Princeton.

Detalii despre program la: http://www.princeton.edu/plas/about/docs/Freud-Conference-Schedule.pdf

  • Piese de teatru

Între 15 decembrie 2010 și pînă pe 6 februarie 2011 va fi jucată piesa Freud's Last Session la Palm Beach Dramaworks. Este vorba despre Dr. Sigmund Freud care îl invită pe C.S. Lewis în casa sa din Londra, în ziua în care Anglia intră in cel de-al doilea război mondial, iar ei discută despre existea lui Dumnezeu, dragoste, sex și sensul vi ii.

Detalii la: http://www.palmbeachdramaworks.org

  • Expozii

Expozia Objects in Mind are loc la Muzeul Freud din Londra între 24 noiembrie 2010 și 27 februarie 2011. Expoziția explorează tema obiectelor și a oamenilor, existînd tablouri inspirate de Freud și modul în care s-a înconjurat de antichități. După acest model, artiștii își creează un autoportret înconjuri de obiecte din imaginia lor, precum Maggi Hambling.

Vizita lui Sigmund Freud însuși la National Portrait Gallery în 1908 este adusă la viață de artistul Robert Poulter.

Detalii la: http://www.islingtontribune.com/reviews/features/2010/dec/feature-big-picture- those-obscure-objects-desire

***

La Londra, în perioada 5-11 decembrie 2011, are loc o expozie, Salon Art Bizarre 2010. Este o expoz ie de grup la La Galleria Pall Mall, printre artiști aflîndu-se și Lucy Freud.

Detalii la: http://www.artslant.com/lon/events/show/137469-salon-art-bizarre-2010

***

Între 13 octombrie și 31 decembrie 2010 are loc, în Pittsburg, la American Jewish Museum of the Jewish Community Center of Greater Pittsburgh, expozia Fighting the Fires of Hate: America and the Nazi Book Burnings.

Pe 10 mai 1933, studeii germani au lansat o Aiune impotriva spiritului ne-german avînd ca țintă autori de la Hellen Keller și Ernest Hemingway la Sigmund Freud. Această expozie se concentrează pe arsul cărților ca simbol puternic în timpul bă tăliei Americii cu nazismul din cel de-al doilea război mondial.

Detalii, precum și expoz ie online, la: http://www.ushmm.org/museum/exhibit/traveling/details/index.php?type=curren t&content=fighting_the_fire_bookburning

  • Alte evenimente

La biblioteca Freud din London, Charlotte Greig și Anthony Reynolds prezintă fragmente din musical-ul lor, Dr. Freud's Cabaret.

Spectacolul se va deschide la Chapter Arts Centre, Cardiff, Ț ara Galilor în decembrie și turneul va continua.

.--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa