Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - decembrie 2011

 

Conferințe

Între 2 și 3 decembrie are loc, la Bolzano (Italia), conferința Freud in South Tyrol. Este vorba de un congres internional, organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la sosirea lui Freud î n zona sud-tiroleză (1911-2011). Vor fi prezentări despre teoria și practica psihanalizei, dar și despre munca lui Freud.

Programul congresului se află la adresa: http://imagoresearch.it/download/Program_Congress_2011.pdf

***

Între 9 și 10 decembrie, la Institute of European and American Studies, Academia Sinica, din Taiwan, are loc o conferință, War Memories: The Third International Conference on Asian British and Asian American Literatures , care pornește de la afirmațiile lui Sigmund Freud despre război. La cîteva luni de la izbucnirea Primului Război Mondial, Freud scria că nici un eveniment nu a distrus atît de multe dintre prețioasele posesiuni ale umanității, nu a derutat atîț ia oameni dintre cei mai inteligenți și nu a degradat tot ce era mai important. El se referea la pierderile și la devastările produse de război. El era, de asemenea, gata să accepte faptul că războaiele vor mai ține ocupată omenirea și pe viitor. Și într-adevăr, războaiele au continuat să afecteze omenirea de acum aproximativ o sută de ani, de cînd Freud a făcut aceste observații.

Detalii despre conferință la adresa: http://www.csat.org.tw/csa/showNewdetail.asp?N_ID=379

Expozii

Din 2 decembrie 2011 și pînă pe 29 ianuarie 2012, la City Gallery din Bolzano are loc expoziția de statuete din coleia de antichităț i a lui Freud.

Detalii la: http://imagoresearch.it/en/attivita_2011.html

***

Între 23 octombrie și 19 decembrie, are loc expoziț ia Andy Warhol's Ten Portraits of Jews in the Twentieth Century, la Sherwin Miller Museum of Jewish art din Tulsa, Oklahoma (SUA). Acolo se află portretele unor personalități precum, pe lîngă Sigmund Freud, Sarah Bernhardt, Martin Buber, Albert Einstein, George Gershwin, frii Marx, Golda Meir și Gertrude Stein.

Alte evenimente

În 2011, Allan Teichroew și Fred Bauman, ajutați de Patrick Holyfield și Brian McGuire au pregătit un ghid de căutare a actelor din Colecția Sigmund Freud a Bibliotecii Congresului din Washington, D.C. Acest ghid de căutare poate fi consultat online la adresa:

http://lcweb2.loc.gov/service/mss/eadxmlmss/eadpdfmss/2004/ms004017.pdf

***

Sigmund Freud s-ar fi numărat printre susținătorii teoriei cum că numai un nobil, cu o educație și resurse necesare, ar fi putut crea capodoperele atribuite lui Shakespeare, și că acesta ar fi fost de Vere, Earl of Oxford. Teoria aceasta a fost ilustrată recent în filmul Anonymous.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa