Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Decembrie 2013

 

Prelegeri

Pe 9 decembrie are loc prelegerea Psychobiography with Gail Saltz: On Sigmund Freud with George Makari, MD, pe Lexington Avenue, nr. 92, la Will Art Gallery, în New York, NY. Prelegerea se bazează pe ideea că Freud a fost părintele fondator al psihanalizei și a pus bazele terapiei prin cuvînt. De asemenea, se caută un răspuns la întrebările: Cum a reușit Freud să creeze un întreg nou domeniu? Cum era omul Freud?

***

Pe 12 decembrie, la The Jewish Museum din New York, are loc o seară interactivă, New York: President Roth at the Jewish Museum - Sigmund Freud. Publicul e invitat la o discuție între Jens Hoffmann și Dr. Sigmund Freud.

Expoziții

La Science Museum din Londra are loc expoziția Mind Maps: Stories of Psychology. Expoziția include muncă lui Sigmund Freud - arătînd tranziția de la studiul elementelor de baza ale sistemului nervos spre abordări holistice ale tratamentului psihicului. Expoziția se va deschide pentru public pe 10 decembrie.

***

Între 7 noiembrie și 21 decembrie, la Martos Gallery din New York, are loc expoziția lui David Malek. În lucrarea să intitulată Ra, Malek face aluzie la cartea lui Freud din 1937, Moise și monoteismul , în care Freud spune că monoteismul că termen își are originea în discul solar deificat din Egiptul Antic.

Alte evenimente

Pe site-ul Campbell University ni se spune că în 2012, ei au organizat o călătorie în Austria, Germania și Elveția pentru a avea o perspectivă asupra istoriei psihologiei. Printre obiectivele importante se numără Muzeul Istoriei Psihologiei din Wurzburg, Germania, unde sunt expuse uneltele de măsurat (cele originale) ale lui Freud, care au fost recent împrumutate pentru filmul A Dangerous Method. Detalii la: http://www.campbell.edu/education/psychology/come-study-abroad-with-us/

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa