Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Decembrie 2016

Grupuri de lectură

Seminarul Freud Lesen III organizat de Wiener Psychoanalytische Akademie continuă ș i în decembrie, pe datele de 5, 12 și 19. Este vorba de un seminar care explorează scrierile lui Freud. În ordine cronologică, operele principale ale lui Freud sunt citite, sunt analizate istoria și poziția lor în contextul teoriei freudiene. Seminarul se adresează tuturor celor interesați, ș i au deja un pic de experiență în lectura operelor lui Freud și își pot permite să acorde timp și interes unor discuții aprofundate.

Cursuri

Pînă în 2019 se ține cursul Dream Work: A Psychoanalytic Perspective. Scopul este de a oferi o înțelegere de bază a teoriei interpretării viselor a lui Freud, de a explica tehnici practice pentru lucrat cu pacienții, și să se prezinte avantajele terapiei în care se lucrează cu visele. După terminarea cursului, studenț ii vor putea: să prezinte în linii generale contribuția lui Freud în tradiț ia psihanalitică; să definească interpretarea viselor la Freud; să identifice mecanismele care lucrează în timp ce se formează un vis; să identifice rolul visătorului în interpretarea simbolurilor onirice. Mai multe detalii despre curs la: http://www.netce.com/coursecontent.php?courseid=1291

***

The Institute for Expressive Analysis din New York organizează, în semestrul toamnă-iarn„ătoarele cursuri despre Freud ș i psihanaliză:

  • Psihopatologie II. Cursul aduce informații detaliate despre tipurile de psihoz ă, cauzele lor, transfer psihotic, contratransfer ș i rezistență. Cursul conține și o parte practică de aplicații.
  • Teorii psihanalitice ale dezvoltării umane I. Cursul conține explorarea ideilor în cadrul tratamentului psihanalitic.
  • Teorii psihanalitice ale dezvoltării umane II. Cursul se concentrează pe perioada adolescenței și cea adultă.
  • Transfer și contratransfer II. Integrează și aspecte ale practicii clinice.
  • Analiza viselor I. Discuții pe material clinic.

Alte evenimente

Ecole psychanalytique Sigmund Freud din Paris organizează pe 10 decembrie o întîlnire la care se va discuta pe tema: "Y-a-t-il un au dela de la pulsion de mort, la vie?" Detalii la adresa: http://epsf.fr/wp-content/uploads/2016/11/texte-cartel-pour-site-dec-2016-2.pdf

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa