Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

  • Cărți

Selden Edwards este autorul The Little Book. El a început să o scrie în 1974 și este povestea unui star rock pe nume Wheeler Burden care se trezește în Viena în 1897. Starul întîlnește pe rînd diferite persoane, printre care și Sigmund Freud, compozitorul Gustave Mahler și pe cîntărețul Buddy Holly. Povestea pare inspirată din Metamorfozele lui Kafka „trezește într-o dimineață gîndac. Burden se află într-o lume despre care a învățat la școală, purtînd haine de modă veche. Trebuie să-și reînceapă viața, să își facă prieteni, să-și găsească o locuință și o metodă pentru a se întreține. Freud ocupă un loc important în roman, autorul fiind un admirator al acestuia.

  • Video

Freud este unul din marii promotori ai ateismului. Cel puț in, acesta este punctul de vedere al realizatorului documentarului în patru părți The Hoax and Danger of Atheism Exposed.

  • Evenimente

Femeile din preajma lui Sigmund Freud - paciente, colege, confidente este o dezbatere susținută de Inge Scholz-Strasser ce va avea loc miercuri 8 decembrie 2008 la ora 18:00 la Institutul Goethe din Chicago. La sfîrșitul secolului al XIX-lea, Freud a formulat principiile psihologiei pentru teoria sa despre psihicul uman plecînd de la confesiunile femeilor. Ascultîndu-le, el a încercat să le decodeze secretele pentru a găsi metode eficiente pentru a le trata în caz de probleme. Femeile au jucat un rol important în viața lui Freud.

Inge Scholz-Strasser este directoarea Funda ției Sigmund Freud încă din 2003 și a preluat conducerea muzeului cu același nume în 1996. De asemenea, a creat Freud-Fullbright Research Grant, care-i ajută pe tinerii ce lucrează în domeniul cercetărilor. În 1989, ea a creat Sigmund Freud Museum of Contemporary Art Collection, o colecție internațională de artă cu privire la psihanaliză.

Intrarea la dezbatere este gratuită. Totuși o rezervare este necesară pentru a participa.

Fay Weldon a fost prezentă la muzeul Freud din Londra pe 16 iulie pentru a vorbi despre viața și opera ei. Printre te mele de discuție se numără copilăria, cariera sa în publicitate și recenta sa conversiune la anglicanism. Acest eveniment, ca și celelalte discuții (susținute de Miranda Seymour pe 24 aprilie, de Timberlake Wertenbaker pe 22 mai și de Jonathan Miller pe 12 iunie), a fost un suc ces, ceea ce i-a determinat pe șefii muzeului să organizeze alte astfel de d iscuții pentru toamna 2008. Astfel, pe 18 septembrie, la muzeu va fi prezentă Amanda Craig, iar pe 23 octombrie, Deborah Moggach.

--
Material de Cristina Ilenescupowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa