Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

  • Educație

Universitatea Sigmund Freud din Viena și-a deschis o filieră franceză în Paris. Nicole Akin este directoarea acestei filiere. Într-un interviu acordat Capcampus, ea afirmă că , pentru a adera la Universitatea Sigmund Freud din Paris (universitate particulară), diploma de bacalaureat francez sau echivalentul acesteia dintr-o altă țară din Uniunea Europeană este imperativă. Urmează apoi două examene orale cu profesorii universităț ii care vor decide dacă cel ce candidează este într-adevăr motivat sau nu să urmeze cursurile. În ceea ce-i privește pe profesorii universității, aceștia sunt profesioniști, doctori, psihiatri, psihanaliști, psihoterapeuți și psihologi.

  • Filme

Young Dr. Freud (Der Junge Freud) este un film din 1976 după un scenariu de Georg Stephan Troller cu Freud în rolul principal. Filmul este făcut în Germania ți analizează viaț a medicului neuropsihiatru din perspectiva propriilor sale teorii datorită carora a devenit faimos. Incă din copilăria sa, cînd familia Freud se înfruntă cu antisemitismul și pînă la vîrsta studenției, creatorii filmului caută să găsească elemente care l-au determinat mai tîrziu să-și elaboreze teoriile. Pe lîngă aceste aspecte, filmul analizează relația lui Freud cu doi dintre colegii săi faimo și, precum Breuer și Charcot și opoziția între ș colile de psihiatrie din Paris și Viena.

  • Muzică

The Young Art Pepper, un album înregistrat în anii 40-50 de Stan Kenton și de Shorty Rogers a fost scos pe piață în varianta CD în 1998. Albumul este în 2 CD-uri, ambele conținînd 20 de melodii în total. Una dintre acestea este intitulată Sweetheart of Sigmund Freud, interpretată de Rogers. Pentru a o asculta, click pe http://www.jiwa.fr/#search/%7B%22domain%22%3A%22music%22%2C%2 2q%22%3A%22freud%20sweetheart%22%7D .

  • Teatru

Bryan D. Leys și compozitorul Steve Liebman sunt creatorii muzicalului Vienna. Actiunea are loc in 1888, în epoca de aur a Imperiului Austro-Ungarn unde arta este foarte apreciată și antisemitismul este în vogă. Însă schimbările nu întîrzie să vină și mai ales cele din domeniul politic ș i social, iar Freud se simte incapabil să facă ceva.

  • Poezie

Data de 20 iunie 2008 a marcat publicarea pe site-ul Ninei Alvarez, site de scrieri comerciale și de non-ficțiune, unei poezii dedicate lui Sigmund Freud de W.H.Auden. Poezia este destul de lungă, însa este foarte interesantă. Dacă vreți să o citiți (varianta este în engleză), accesați http://ninaalvarez.net/2008/06/20/poem-of-the-day-in-memory-of-sigmund-fre ud/ .

  • Diverse

În gama de produse în legatură cu Freud a apărut un nou produs; tricoul cu Sigmund Freud roz! Pentru a putea vedea imaginea de pe tricou, click pe http://fashionablygeek.com/wp-content/uploads/2008/06/pink-freud.jpg

Sigmund Freud vs. The Male Nurse este o istorioară in benzi desenate î n care Freud dezbate anumite aspecte ale teoriilor sale cu un asistent medical. Acestea cuprind trei părți și sunt disponibile pentru lectură: http://mikeleredux.livejournal.com/ .

--
Pagină realizată de Cristina Ilenescupowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa