Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

  • rți

Anastasia, Ask Your Analyst (Anastasia, intreabă-ți psihanalistul) este o carte interesant ă despre o fată de 13 ani (Anastasia) care aduce acasă doi șoareci de cîmp pe care îi numește Romeo ș i Julieta pentru un proiect școlar. Mama acesteia este ingrozită de idee, însă acceptă să îi păstreze atît timp cat nu îi va vedea. Vîrsta de 13 ani este una foarte dificil ă pentru Anastasia, așa că tînăra decide că are nevoie de terapie, însa știe că părinții ei nu i-ar plăti terapia, așa că Anastasia cumpără cîte va cărți de Freud de la un anticariat. Vorbitul cu Freud pare să ajute căci tînăra începe s ă-și rezolve problemele ăncetul cu încetul.

George Makari este directorul institutului de istorie a psihiatriei Cornell ș i autorul cărții Evolution in Mind: The Creation of Psychoanalysis. Cartea prezintă o istorie a psihanalizei din 1895 și pînă în 1946. Autorul discută despre extinderea comunitații de psihanaliza în Viena și apoi în alte orașe precum Zurich și Berlin și observă că membrii acestora aveau uneori tendia de a fi radicali, ceea ce explică expulzarea lui Alfred Adler și a lui Jung din cercul lui Freud între 1907 și 191 3. Makari descrie succint evoluția psihanalizei după moartea întemeietorului acesteia, incluzînd psihologia eului, dezvoltată de Heinz Hartmann și disputa intelectuală între Melanie Klein și Anna Freud. Cartea vă lasă cu sentimentul de respect față de Freud și urmașii săi.

  • Teatru

The Last Days of Judas Iscariot (Ultimele zile ale lui Judas Iscariot) este o piesă de teatru regizată de Kevin Cristopher Fox și prezentată de The Gift Theatre Company din Chicago, Illinois. Acțiunea are loc într-o sală de judecată unde se prezintă procesul lui Diumnezeu, a Raiului și Terrei împotriva lui Judas Iscariot. Printre personajele piesei se numără Ponțiu Pilat, Maica Teresa și Sigmund Freud, interpretat de Edward Flynn. Piesa durează aproximativ 3 ore, pauza inclusă.

  • Diverse

Se pare că familia Freud este facută pentru a fi celebră. După faimosul Sigmund, alț ii din familia sa au cunoscut celebritatea într-un domeniu sau altul. Printre aceștia se numără și Bella Freud strănepoata de 47 de ani a lui Sigmund. Aceasta s-a lansat în domeniul modei. Ea a lucrat cu mă rcile britanice Jaeger și Miss Selfridge. Printre clienții ei se numără Madonna, Courtney Love și Kate Moss.

--
Pagină realizată de Cristina Ilenescupowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa